Overvejer du at blive selvstændig og optage et lån?

selvstændig og optage et lån

Har du længe overvejet at kaste dig ud i livet som selvstændig? Så er tiden måske inde til at optage et lån. I så fald er du landet det helt rette sted. Der er nemlig væsentlig forskel på, hvilke lån du bør vende blikke imod. Hvis du har svært ved at vurdere, hvor du skal starte, guider vi nedenfor. 

Generelt er det nemlig vigtigt at være opmærksom på, at der er stor forskel på, om du låner penge i erhvervsmæssige eller private sammenhænge. Læs med nedenfor.

Alt, hvad du skal vide om lån i erhvervsmæssige sammenhænge

I takt med at flere og flere danskere vælger at blive iværksættere, er efterspørgslen på lån i den forbindelse vokset markant. Det er nemlig de færreste, der i første omgang har mulighed for at betale den sum penge, det koster at starte sin egen virksomhed. I den forbindelse kan det være nødvendigt at optage et lån. Men inden du beslutter dig for, hvilket lån det skal være, anbefaler vi, at du tjekker alle lånetyper ud. 

Her vil du hurtigt opdage, at der er stor forskel på private og erhvervsmæssige lån. Mange vælger at optage et lån i en bank. Vi anbefaler i den forbindelse, at du starter med at forhøre dig hos din bank eller tjekke mulighederne ud online. Ulempen ved at optage et banklån er altid, at låneprocessen kan synes langsommelig og ikke mindst kompliceret. Har du brug for at få pengene udbetalt her og nu, anbefaler vi et onlinelån. 

Lån penge hos en privat låneudbyder

Lån til iværksættere kan altså med fordel findes hos en låneudbyder. Hos Pengeinfo giver vi dig mulighed for at udfylde formularen med et lånebeløb efterfulgt af din alder. Når du har gjort det, sørger vi for at finde ideelle lånemuligheder til dig, der drømmer om at blive selvstændig og starte din egen virksomhed.

Sådan fungerer låneprocessen
Når du har udfyldt formularen, vil du efterfølgende modtage en række forskellige lånetilbud af forskellige låneudbydere, som du kan sammenligne. Det giver dig de bedste forudsætninger for at finde et passende lån ud fra dine behov og ikke mindst præferencer. Vi sørger desuden for at tilpasse tilbuddene til din situation, som typisk vil være et forbrugslån.

I dag er der heldigvis mulighed for at finde rentefrie lån til mindre virksomheder, som generelt har svært ved at få et lån i banken. Dog er det de fleste steder kun muligt at finde rentefrie lån i enkelte perioder, hvorfor det er noget, du bør holde øje med. Renten – og ikke mindst de øvrige omkostninger – er i sidste ende med til at bestemme, hvor billigt lånet bliver. 

selvstændig og optage et lån

Krav til at optage et lån

Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvilke lånebetingelser du skal opfylde for at blive godkendt som låner. Dog skal du typisk opfylde følgende krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI.
  • Du skal udfylde dine beskæftigelsesforhold i en ansøgning.
  • Du skal skrive din årsindkomst på.

Lån til virksomheden

Et lån til virksomheden skal i sidste ende give den startkapital, der er nødvendig for at etablere en virksomhed og dække de mest nødvendige omkostninger. Når en bank eller en låneudbyder vurderer din økonomiske situation, vil de ofte se på dine planer for virksomheden, hvis der er tale om en ny virksomhed.

Har du allerede en virksomhed, vil fokus være på virksomhedens økonomi og sundhedstilstand. Det er altså herudfra, at udbyderen afgør, hvorvidt de kan låne dig pengene, samt hvordan renten skal fastsættes. Der findes en bred vifte af forskellige låneudbydere, som vi anbefaler, du sørger for at undersøge, før du sender din ansøgning afsted.
Skrevet af
Andreas Linde