Boliglån: Lån til bolig online

Boliglån – Find boligfinansiering her

Huskøb er en af de største investeringer, du kan foretage dig i løbet af livet. Derfor er det vigtigt, at du finder et boliglån, som passer lige nøjagtigt til dig, dine behov og, ikke mindst, din privatøkonomi.

Her på Pengenifo.dk finder du nyttige informationer om:

 • Hvad boliglån indebærer af lånevilkår
 • Hvad du bør vide og være opmærksom, når du vil låne penge til bolig
 • Hvordan du finder de bedste og billigste boliglån online
gode lån

At optage et boliglån er en stor beslutning. Derfor bør du ikke træffe et valg, før du har opnået kendskab til lånemarkedet for boliglån samt alle de vilkår, der følger med.

Det er her, Pengeinfo.dk kan hjælpe dig. Vi viser dig et bredt billede af boliglån online samt giver dig brugbare oplysninger om alt, du bør vide om boliglån i dag.

Hvad er boliglån?

Et boliglån benyttes til at finansiere dit boligkøb. Et boliglån kaldes også er huslån, da du her også låner til boligfinansiering. Men hvor huslån kan anvendes fra alt huskøb og renovering, er boliglån mere rettet mod den del af boligkøbet, som dit realkreditinstitut ikke kan finansiere.

Boliglån er betegnelsen for det lån, der kan dække den resterende del af boligkøbet.

I Danmark kan du låne op til 80% af din boligs værdi med et realkreditlån. Denne låneform er som regel billigere end et almindeligt boliglån, hvorfor du først og fremmest skal undersøge muligheden for et realkreditlån.

Normalt skal du selv betale 5% af købssummen, hvorefter du kan finansiere de resterende 20% af boligprisen med et billigt boliglån.

I dag kan du gå i banken, når du ønsker at låne penge til bolig. Men du kan også finde finansieringmuligheder online, når du ønsker finansiering af din bolig. Du kan altså optage et boliglån uden om banken hos online udbydere

Selvom mange online låneudbydere bl.a. tilbyder nye SMS lån, er det også muligt at finde boliglån på nettet – endda til konkurrencedygtige priser og vilkår.

Boligfinansiering – værd at vide

Boliglån er en ofte misfortolket låneform for mange mennesker, da der findes mange varianter af låneformen. Udover realkreditlån findes der umiddelbart to overordnet former for boligfinansiering, nemlig et ejer-boliglån og andels-boliglån.

Ejer-boliglånet bruges til enten at finansiere udbetalingen til at købe en ejerbolig eller til at investere i renovation og boligforbedringer, mens andels-boliglånet bruges til at dække hele eller en del af indskuddet til andelsboligen.

privatlån

Når du skal ud og investere i en ny bolig, så er der en begrænsning for, hvor stor en del af din bolig, som du kan finansiere igennem dit realkreditlån, som typisk er den billigste form for boligfinansiering.

Følgende krav gælder for realkreditlån:

BoligtypeRealkreditlån dækker
Alm. boligop til 80 %
Sommerhusop til 60 %
Byggegrundop til 40 %
Andelsboligop til 0 %

Den resterende del af finansieringen skal du dermed anskaffe et andet sted. Hvis du ikke selv har udbetalingen, er det her, at du skal have et boliglån, til det dække resten af din boligfinansiering.

Lån til bolig – hvor kan jeg finde dem?

Et boliglån kan komme i mange afskygninger. Det er derfor op til dig, hvordan dit lån til bolig skal se ud.

På et overordnet plan kan du enten vælge at optage lån til bolig i banken eller hos et online låneinstitut.

I det nedenstående kigger vi lidt nærmere på dine lånemuligheder.

Boliglån i banken

I banken kan du enten optage et lån til ejerbolig eller andelsbolig, som normalt spænder over en låneperiode på 10-30 år.

Det er typisk i banken, du får tilbudt en lav rente på dit lån, da der foretages en grundig kreditvurdering af dig og din økonomi.

Her skal du typisk indsende en række dokumenter, heriblandt årsopgørelser, lønsedler og dit budget. Banken benytter disse oplysninger til at vurdere, om du kan få bevilget et boliglån – og i så fald, hvor stort et beløb, du kan låne, og hvordan din rente vil se ud.

Du skal altså huske på, at den rente, du får tilbudt, i høj grad er betinget af den kreditvurdering, banken foretager af dig. I visse tilfælde er det dog muligt at forhandle dig frem til en bedre rente i banken – især i forhold til banker, der har et bredt rentespænd. Det vil sige, at der er langt fra den laveste til den højeste rente.

Når du optager et boliglån i banken, skal du normalt også stille sikkerhed for lånet i form af et ejerpantebrev i boligen. Gør du dette, vil din rente også komme til at ligge i den lave ene af skalaen.

Dog vil et banklån altid være dyrere end et realkreditlån. Det skyldes, at banken kun får 2. prioritetspant i boligen. Herved er det realkreditinstituttet, der står forrest i køen i tilfælde af tvangssalg, hvis du ikke kan betale dine afdrag.

Derfor oplever banken en lidt større risiko og usikkerhed ved at låne dig penge, hvorfor renten her er lidt højere end hos realkreditinstituttet.

Boliglån uden om banken

I dag behøver du ikke at gå til din bank, hvis du vil låne penge til bolig. Det kan være en omstændig opgave at forehøre sig i banken om et boliglån. Ikke mindst fordi, det kræver en del papirarbejde og tidskrævende møder med en bankrådgiver.

Derudover er det langt fra sikkert, at du kan få bevilget et boliglån i banken, hvis du ikke bliver vurderet til at være kreditværdig nok.

Derfor vælger flere og flere boligsøgende at undersøge muligheden for boliglån uden om banken, såsom hos et online låneinstitut.

Her kan du finde lån på op til 500.0000 kroner, som nemt vil kunne dække en andel af boligens pris. I dag er det endda muligt at få tilbudt en lav rentesats, som kan konkurrere med bankernes priser.

Hos eksempelvis Basisbank, kan du låne til en lav variabel rente med en løbetid på op til 15 år. Du skal dog huske på, at din eksakte rente afhænger af faktorer som lånebeløb, løbetid og din kreditværdighed.

Her på Pengeinfo.dk viser vi dig nogle af de bedste online lån lige nu.

Nogle udbydere, der tilbyder større lån til bolig, er:

Billigste boliglån – sådan finder du dem

Der kan meget at spare på de forskellige boliglån, og det afhænger meget af dit kundeforhold til banken. Mange banker bruger også deres billigste boliglån til at tillokke nye kunder, hvilket betyder, at du ofte kan opnå store besparelser ved at skifte bank, når du optager et boliglån.

Det kan dermed være en god idé at undersøge markedet, inden du beslutter dig for hvilket boliglån, som du vil optage. På Pengeinfo.dks søgemaskine kan du helt frit søge blandt mange af de forskellige lånemuligheder, som findes hos diverse banker på markedet.

Her skal du dog være opmærksom på, at du ofte vil blive mødt med en række forbehold, som kan gøre et af de billigste boliglån mindre attraktivt. Nogle banker kræver f.eks., at du skal være medlem af en pensionskasse, eller at du allerede er kunde i banken.

Et godt råd er, at du finder to til tre forskellige lån på Pengeinfo.dks søgemaskine, som du godt kan lide, og herefter tager kontakt til banken og får et konkret tilbud, som du kan forholde dig til, inden du låser dig fast på en endelig løsning.

Søger du det absolut billigste boliglån til dig, er det desuden vigtigt, at du kigger på følgende faktorer:

 • Rentesatsen (og evt. rentespænd)
 • Renteformen (fast eller variabel)
 • Øvrige omkostninger, bl.a. etableringsgebyrer
 • Lånebeløbet i sammenspil med løbetiden

Det er især renten og de øvrige omkostninger, der har betydning for boliglånets overordnede pris. Den samlede pris på årlig basis vises i en procentsats, som kaldes ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent).

Dette tal viser, hvor stor en procentdel af lånebeløbet, du skal betale i låneomkostninger hvert år.

Derudover kan renteformen også have betydning for, hvordan du finder det billigste boliglån.

Billig lån

Når dit lån har en variabel rente, vil det sige, at du kan opleve rentesvininger i løbet af din låneperiode. Du kan altså komme ud for, at din rente enten stiger eller falder i takt med markedsrenten.

Med en fast rente vil du derimod ikke opleve rentesvingninger, da den forbliver den samme igennem hele løbetiden.

I forbindelse med boliglån i banken, vil du typisk få tilbudt en variabel rente. På det online lånemarked kan du møde begge låneformer. Det billigste boliglån afhænger derfor også af, om du får tilbudt en fast eller variabel rente.

Derudover har lånets løbetid også noget at sige for, hvor meget lånet vil koste dig.

Optager du eksempelvis et boliglån på 300.000 kroner med en løbetid på 20 år, vil du naturligvis også skulle betale månedlige renter i al den tid. Vælger du derimod en løbetid på 10 år, skal du betale mere i månedlig ydelse – men til gengæld slipper du for at betale renter så længe.

Det handler derfor om, i bund og grund, at finde den løbetid, der passer til lånebeløbet og din privatøkonomi.

Hvad er et billigt boliglån online?

Hvis vi kigger på boliglån som et overordnet begreb, vil et realkreditlån altid være den billigste løsning.

Men et billigt boliglån online som supplement til realkreditlånet, kan karakteriseres som det lån, der fås til relativ lav rente og med minimale gebyrer.

På det online lånemarked, kan du finde lån med en rentesats, der stater fra 3,90%.

Dog kan du ikke vide dig sikker på din eksakte rente, før der er blevet foretaget en individuel kreditvurdering af dig.

lån penge hurtigt

Vil du låne hos en online lånevirksomhed, anbefaler vi derfor, at du ikke bare ansøger ét sted, men derimod sender flere ansøgninger afsted til et udvalg af udbydere.

Her skal du hverken være bange for, at der bliver opkrævet et ansøgningsgebyr, eller at du binder dig. Du hæfter dig først for et lån, når du har underskrevet en decideret lånekontrakt. Du kan altså sende så mange ansøgninger afsted, som du har mod på.

Når du har indhentet og gennemlæst en række lånekontrakter, kan du selv vurdere, hvilken løsning der tilbyder dig et billigt boliglån med de helt rette vilkår.

Hvad koster det at få et boliglån i banken?

Der findes en række faste etableringsomkostninger, som du skal være opmærksom på, når du optager et boliglån. Gebyrer kan svinger afhængig af banken – og nogle banker vælger dem ud fra en fast procentdel af lånesummen (typisk 1-2 %).

Stiftelsesomkostningerne for et boliglån ligger typisk mellem 3.000 og 8.500 kroner, og afspejler igen dit kundeforhold hos banken.

Herudover skal der tillægges udgifter til tinglysning, som er et fast gebyr på 1.660 kroner, samt en tingslysningsafgift på 1,5%.

Bedste boliglån – dette skal du være opmærksom på

Der findes en række begreber, som du skal sætte dig ind i, inden du kan tage en beslutning om, hvilket boliglån der er bedst for dig.

 1. Afdragsfrihed
  Ligesom du oplever på realkreditlån, så har du mulighed for at optage banklån med afdragsfrihed, hvilket betyder, at du ikke afbetaler på gælden i den periode, hvor afdragsfriheden er gældende. Det er dog sjældent den bedste idé at undgå afbetaling på et boliglån, da renten typisk er højere end f.eks. på et realkreditlån.
 2. Renten
  Renten afspejler den pris, som du betaler for boliglånet. På et boliglån i banken er renten typisk variabel, hvilket kan indebære rentesvingninger. Med et online boliglån kan du både finde en fast og variabel rente, alt afhængig af den pågældende udbyder.
 3. Løbetid
  Løbetiden er den periode, som det tager at tilbagebetale dit boliglån. Et boliglån strækker sig typisk over en periode fra 10-30 år. Når du skal vælge løbetid anbefales det, at du får fastsat en låneperiode, der er nøje afstemt med din privatøkonomi, så den hverken er for kort eller for lang.

Bankerne tilbyder to forskellige typer banklån:

 1. Det traditionelle boliglån
  Gælden afdrages typisk over en løbetid på f.eks. 15 år, og renten bestemmes af banken, og påvirkes typisk af dine kundeforhold i banken samt din kreditværdighed.
 2. Prioritetslånet/Boligkredit
  Dette boliglån etableres som en form for kassekredit i banken, hvor du frit kan sætte penge ind og hæve på kontoen, indtil du har nået det aftale maksimale beløb. Renten på kassekreditten er dermed den rente, som du har aftalt med din bank.

På nettet kan ethvert forbrugslån fungere som et boliglån. Derfor er der ikke så skarpe opdelinger af låneløsninger, hvis du vælger et boliglån uden om banken.

Find den bedste boligfinansiering online

Hos Pengeinfo.dk ønsker vi at fremvise et stort udvalg af dine online lånemuligheder, så du nemt og hurtigt kan finde et fordelagtigt boliglån til dig.

Et online lån kan nemlig bruges på hvad end, dit hjerte måtte begære – deriblandt finansiering af dit boligkøb.

Benyt vores sammenligningstjeneste til at danne dig et overblik over mange af de bedste og billigste boligfinanseringer på nettet.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Boliglån: Lån til bolig online

Seneste nyheder