Finansiering af bil

Bilfinansiering – sammenlign finansiering af bil her

Ønsker du at investerer i en bil, findes der en række former for bilfinansiering, som du kan overveje. Hver af disse finansieringsformer indebærer særegne lånevilkår, som du bør kende til, før du beslutter dig for en låneløsning.

Men hvor finder du billig bilfinansiering? Og hvad er den bedste løsning til lige netop dig?

Læs med her og opdag: 

 • Hvilke former for bilfinansiering, du kan vælge
 • Hvad du skal være opmærksom på, når du søger billig bilfinansiering
 • Hvordan du udvælger den bedste bilfinansiering til dine behov

Her på Pengeinfo.dk giver vi dig et overblik over mange af dine muligheder for finansiering af bil, så du kan finde den mest fordelagtige løsning til dig.

Læs mere om dine muligheder for online billån her.

Hvad er bilfinansiering?

Når du vil købe bil, er der ofte tale om en stor investering. Derfor er det de færreste, der kan finde økonomisk råderum til at finansiere hele bilkøbet på egen hånd. Mange vælger således af finde bilfinansiering på anden vis.

I dag kan du finansiere dit bilkøb i banken, hos et realkreditinstitut, hos bilforhandleren eller på nettet.

Bilfinansiering kan enten ske med fuld betaling af bilens pris eller delvis finansiering, hvor du selv lægger en udbetaling.

Hos bilforhandleren skal du typisk selv lægge en udbetaling på minimum 20%, hvorfor du her ikke kan finansiere hele bilkøbet.

Lån

Vælger du at låne penge hos et pengeinstitut, vil det som regel både være muligt at finansiere din bil med og uden udbetaling. Typisk kan du låne fra 1.000 – 1.000.000 kroner alt afhængig af, hvor du vælger at finansiere din bil.

Løbetiden strækker sig normalt over en periode på 1-10, hvorefter du skal have tilbagebetalt hele beløbet. Ofte hænger løbetiden, lånebeløbet og bilens alder sammen. Det vil sige, at jo højere et lånebeløb og nyere bil, desto længere en løbetid vil du også kunne vælge.

Dog varierer alle vilkår og betingelser fra pengeinstitut til pengeinstitut. Sørg derfor at danne dig et overblik over dine finansieringsmuligheder, så du ikke træffer et valg på et oplyst grundlag.

Find den rette bilfinansiering

Har du fundet din drømmebil og derved ønsker at vide mere om, hvor meget du kan låne, og hvordan du finder den bedste finansiering af bil?

Bilfinansiering kan i dag gøres på flere forskellige måder:

 1. Finansiering i banken eller et realkreditinstitut
 2. Bilfinansiering via forhandler
 3. Finansiering af bil online
 4. En kombination af ovennævnte

Den bedste løsning er uden tvivl at købe din bil kontant og dermed slippe for at finde finansiering af bil. Sådan undgår du nemlig at hæfte dig for et lån, der altid vil medføre ekstra udgifter hver måned.

Bankerne er forsigtige med at bevilge finansiering til din bil – men det er altid en god ide at begynde dér. De kender som regel din økonomi og kan derved fremlægge et lånetilbud, der passer til dine økonomiske forhold.

Billån

Enkelte banker har specialiseret sig i bilfinansiering, hvor du ofte både kan låne med og uden udbetaling. Dog vil det altid være en god idé selv at lægge en udbetaling, da du herved ikke skal låne så stort et beløb.

Som regel ønsker bankerne kun at finansiere biler, hvis låntager kan lægge minimum 20% i udbetaling. Gerne helt op til 40% i udbetaling. Dermed opnår du normalt også en billigere rente.

Vil du gerne låne til bilen direkte hos forhandleren, er det et generelt krav, at du selv lægger en udbetaling på 20%. Du skal altså selv kunne dække en vis andel af bilens værdi, hvis du låner hos forhandleren.

Mangler du økonomisk overskud på kontoen og derved ikke har råd til hele udbetalingen, kan et supplerende forbrugslån måske komme på tale.

Eksempler med forbrugslån som supplement:

Din nye drømmebil koster 400.000 kroner – 20% i udbetaling er 80.000 kroner. Du har sparet 40.000 kroner op og står nu og mangler 40.000 kroner. Det kan være fristende at optage et forbrugslån. På den måde kombinerer du bilfinansiering i banken med et forbrugslån.

Det samme kan være tilfældet, hvis du ønsker at finansiere din nye bil via bilforhandleren. Her mangler du måske også mulighed for at lægge en udbetaling, før forhandleren kan bevilge dig bilfinansiering til en fornuftig rente. I dette tilfælde kan du også kombinere forhandlerens lånetilbud med et online forbrugslån.

Forbrugslån

En tredje mulighed kunne være at optage et forbrugslån til hele bilens købspris. Almindelige forbrugslån på nettet går hos nogle udbydere op til 500.000 kroner. Hvis du har sparet lidt op og får lidt for din gamle bil, er renten på et sådan forbrugslån faktisk ikke ret meget højere end et traditionelt billån i banken.

Hvordan finder du så det rigtige forbrugslån til at kombinere med dit billån? Brug vores sammenligningstjeneste og se hvilke lån, der passer bedst til dit behov. Men læg nu først et budget, så du er helt sikker på, at du har råd til at finansiere din bil på denne måde.

Benyt en bilfinansiering beregner

Som med alle andre lån, kan det betale sig at gøre brug af en låneberegner, når du vil udregne de forskellige priser på markedet for bilfinansiering.

Du kan typisk finde en bilfinansiering beregner på pengeinstitutternes hjemmesider. Sådan får du nemmere ved at se de forskellige omkostninger og derved sammensætte en løsning, der passer bedst til dig.

På eksempelvis Dibas hjemmeside, har du adgang til en beregner, der bl.a. viser dig din rente, ÅOP, månedlig betaling, samlede rente- og kreditomkostninger samt det totale beløb, du skal betale tilbage.

Hos Diba kan du desuden selv vælge, om din rente skal være variabel eller fast. Deres beregner viser dig altså to lånemuligheder, som du kan vælge imellem.

Vil du foretage en bilfinansiering beregning på Dibas hjemmeside, skal du blot indtaste:

 • Bilens pris (0-1.000.000 kroner)
 • Din eventuelle udbetaling
 • Bilens årgang
 • Løbetiden på lånet (1-10 år)

Herefter får du fremvist to beregninger, der henholdsvis viser et lånemulighed med en variabel og fast rente.

Det er altid en god idé at benytte en beregninger til at finde frem til den bedste løsning. Du bør dog have for øje, at din individuelle rente først bliver fastsat, når du har indsendt en reel låneansøgning. Beregningen er altså kun vejledende.

Dine specifikke lånevilkår og omkostninger fremgår først af en potentiel aftale, du får tilsendt af udbyderen.

Billig bilfinansiering online – er det muligt?

Som nævnt kan du vælge at supplere din bilfinansiering i banken og forhandleren med et forbrugslån.

Men det er faktisk også muligt at finde et reelt billån hos en online udbyder.

I dag kan du nemlig finde billig bilfinansiering på nettet hos udbydere som:

 • Diba Billån: Lån op til 1.000.0000 kroner til en lav rente, der enten er fast eller variabel. Vælg selv, om du vil lægge en udbetaling.
 • Santander Consumer Bank: Lån op til 100.000 kroner til en lav variabel rente – med eller uden udbetaling.
 • Basisbank: Lån mellem 30.000 – 500.000 kroner til en lav variabel rente og med en løbetid på op til 15 år.

Disse låneudbydere tilbyder konkurrencedygtige vilkår og priser, som derved øger dine muligheder for billig bilfinansiering.

Hos eksempelvis Diba Billån kan du finde bilfinansiering både med og uden udbetaling. Her er det muligt at låne op til 1.000.0000 kroner af bilens pris – ovenikøbet til en lav rente, der både fås som fast og variabel.

Diba Billån giver dig altså fuld kontrol over, hvordan dit lån skal se ud, når du søger billig bilfinansiering.

Bilfinansiering uden udbetaling?

Ønsker du at finansiere hele bilens pris, er det bilfinansiering uden udbetaling, som du er på udkig efter.

Bilfinansiering uden udbetaling indebærer typisk et større lånebeløb, som kan bevirke en højere rente og længere løbetid. Typisk vil denne løsning altså være et lidt dyrere valg.

Det kan dog være svært at finde plads i økonomien til selv at lægge en udbetaling. Derfor er der mange, som undersøger muligheden for at slippe uden om udbetalingen, og således optage et lån, der kan dække hele bilkøbet.

Hos bilforhandleren skal du altid selv betale 20% af bilens pris, hvorfor du i dette tilfælde kan finansiere resten af bilkøbet med et forbrugslån. Vær dog varsom med dette, da du herved hæfter dig for to lån, der begge skal betales tilbage igen. Det kan få store konsekvenser for din privatøkonomi, hvis ikke har råd til at afdrage på lånene.

Hvis du vil undgå at stifte gæld to steder, kan du undersøge muligheden for bilfinansiering uden udbetaling hos ét pengeinstitut. Sådan skal du kun bekymre dig om ét lån, hvilket kan spare dig penge og meget besvær.

På det online lånemarked kan du nemt finde bilfinansiering uden udbetaling. Benyt vores sammenligningstjeneste til at se mange af dine lånemuligheder på nettet.

Billigste bilfinansiering – hvad skal du være opmærksom på?

Det er naturligvis i din største interesse at finde den billigste bilfinansiering, som muligt.

Vil du finde frem til den billigste løsning, skal du være særligt opmærksom på:

 • Rentesatsen
 • ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent)
 • Renteformen (variabel eller fast)
 • Med eller uden udbetaling
 • Løbetiden
 • Bilens årgang

Især renten og de øvrige omkostninger har betydning for prisen. Disse måles ofte i en årlig procentsats kaldet ÅOP. Her kan du se alle de samlede låneomkostninger, som finansieringen vil koster dig årligt. Vil du finde den reelle pris på lånet, bør du altså kigge på ÅOP’en.

Derudover spiller det også en rolle, om renten er variabel eller fast.

Med en variabel rente kan rentesvingninger på markedet påvirke din rentesats i løbet af din låneperiode. Dette kan enten bevirke, at din rente falder eller stiger, hvorfor det kan være et sats at vælge en variabel rente. Modsat vil en fast rente forblive den samme for dig, hvilket giver dig en vis sikkerhed. Dog koster denne sikkerhed lidt ekstra, da rentesatsen her er lidt højere sammenlignet med den variable rente.

Den billigste bilfinansiering er også betinget af, om hvorvidt du låner med eller uden udbetaling. Som hovedregel vil bilfinansiering med udbetaling være den billigste løsning, da du her låner en mindre lånesum over en kortere periode. Løbetiden kan derfor også have indvirkning på lånets pris.

Som et sidste punkt, vil prisen på bilfinansieringen også afhænge af bilens alder. Jo ældre, bilen er, desto højere en rente, vil du også få tilbudt. Det skyldes i høj grad, at bilen hurtigt taber værdi. Derfor vil en nyere bil også være en bedre investering – både for dig og låneudbyderen.

Sådan finder du den bedste bilfinansiering

Vil du finde den bedste form for bilfinansiering, skal du især være opmærksom på faktorer som renten, øvrige omkostninger, lånebeløbet, løbetiden på lånet og bilens alder.

Som nævnt ovenfor, har det også meget at sige, om du vælger bilfinansiering med eller uden udbetaling. Det skyldes, i bund og grund, det faktum, at bilfinansiering uden udbetaling ofte indebærer et større lånebeløb. Derfor vil du sandsynligvis også vælge en længere løbetid, hvorfor du skal betale flere renter.

Dog vil den bedste bilfinansiering til dig altid afhænge af din økonomiske situation og dit lånebehov. Du skal nemlig altid vælge lånevilkår, som er afstemt med din privatøkonomi.

Privatlån

Du bør derfor stille dig selv en række spørgsmål: 

 • Har jeg råd til at lægge en udbetaling?
 • Hvor lang en løbetid skal jeg vælge i forhold til lånebeløbet og mit budget?
 • Skal min rente være fast eller variabel?
 • Hvilke lånemuligheder har jeg – og hvilken løsning er den mest fordelagtige for mig?

Den bedste bilfinansiering kan altså defineres som den løsning, der bedst imødekommer dig og din personlige og økonomiske situation.

Vil du således finde den bedste løsning, bør du ikke bare takke ja til det første og bedste tilbud.

Det er nemlig væsentligt, at du:

 • danner dig et overblik over dine muligheder for bilfinansiering,
 • indhenter en række lånetilbud med specifikke lånevilkår til dig,
 • sammenligner dine finansieringsmuligheder, før du træffer en beslutning.

Den bedste bilfinansiering til dig vil hurtigt dukke op, når først du har sammenlignet lånenes priser og øvrige lånevilkår.

Find bilfinansiering online – vi hjælper dig

Du kan ikke kun finde forbrugslån til finansiering af bil online; i dag eksisterer der også låneudbydere, der specialiserer sig indenfor bilfinansiering.

Du har altså et hav af lånemuligheder, når du vil købe bil.

Her på Pengeinfo.dk viser vi dig en oversigt over nogle af dine bedste online lån på det finansielle marked i dag. Vi opdaterer løbende oversigten, så du altid kan holde dig ajour med mange af de nyeste spillere på banen.

Anvend vores sammenligningstjeneste til at finde, sammenligne og udvælge en låneløsning, der vil være passende som finansiering af dit næste køretøj.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Finansiering af bil