Gode råd: Sådan får du den største opsparing

Når du skal til at spare op til alderdommen, er der en række tiltag som kan hjælpe dig godt på vej. I korte træk så skal du begynde med en høj risiko, undgå høje omkostninger og optimer renters rente i din økonomi. Dette er den simple opskrift på at få den bedste opsparing.

Når man er ung er opsparing sjældent det første, man tænker på, og man har ofte travlt med skabe sig en familie, tage en uddannelse og rejse jorden rundt. Men tidlig fokus på sin opsparing kan i den grad betale sig på lang sigt – og det er selvom det i starten kan føles som om, at det tager virkelig lang tid, da man hverken for meget hjælp af renters rente, samt du er enormt følsom over for udsving op de finansielle markeder. Du har nemlig kun begrænset mulighed for at sprede risikoen i dine investeringer, og du mister dermed nemt store dele af din formue på grund af den høje risiko – men det er helt normalt.

Lån

En høj risiko er faktisk den helt rigtige tilgang til din formue i begyndelsen af opsparingsperioden. Igen så er det vigtigste, at du kommer tidligt i gang.

Pengeinfo.dk har samlet tre gode råd til hvordan du skaber dig en formue.

Invester i fast ejendom

Kom hurtigt ud på boligmarkedet. Det er umiddelbart det bedste enkeltstående råd, som du kan tage. Priserne på ejerboliger vil på lang sigt oftest være en god investering (set rent historisk), og det bliver dermed kun sværere at komme ud på boligmarkedet, jo længere tid du venter. Så opsparing i fast ejendom er altså en god måde, at få gavn af de økonomiske konjunkturer, og samtidig en af de største årsager til danskerne formue igennem de sidste 70 år.

Med den lave rente på boliglån i øjeblikket, så har man også optimale muligheder for at låne penge til finansiering af sit næste boligkøb.

Optimer på renters rente

Renters rente er afspejler det afkast som du opnår på at have dine penge investeret, og er dermed helt afgørende for hvorvidt du får en stærk opsparing. Det som renters rente forårsager er, at din formue stiger eksponentielt jo flere penge, som der kommer ind på din opsparing. Dvs., at hvis du et år har 1 million kroner på din konto, og forrenter den med 10 %, så tjener du 100.000 kr. Hvis du så sætter de penge ind på kontoen, og året efter forrenter opsparingen med 10% igen – så tjener du næste år 110.000 kr. Dvs. en forøgelse på 10.000 kr., uden at du i realiteten har gjort noget anderledes.

Denne mekanisme kan på lang sigt blive en yderst rentabel forretning for dig.

Minimer omkostningerne

Det er helt essentielt, at du overvejer og vurderer dine finansielle omkostninger i forbindelse med din opsparing. Omkostninger kan være begrænse din formue, og kan på samme måde som renters rente virke eksponentielt – men i negativ retning. Betaler du bare 1% for meget i finansielle omkostninger om året, så ville de potentielt set begrænse din opsparing med op til en million kroner, hvis du er en almindelig lønmodtager.

Billige lån online

Så hvis du skal optimere og få den bedst mulige opsparing – så skal du starte tidligt, investere i fast ejendom samt minimere din finansielle omkostninger.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Gode råd: Sådan får du den største opsparing