Lån uden sikkerhed

Lån penge uden sikkerhed – Vi guider dig

Vil du optage et lån uden sikkerhed? Så har du utallige muligheder på nettet. Du kan vælge mellem SMS lån, kviklån og store forbrugslån.

Men hvad vil de sige at låne penge uden sikkerhed? Og hvordan finder du de bedste, billigste og hurtigste lån uden sikkerhed?

Pengeinfo.dk giver dig nyttige informationer om lån uden sikkerhed.

Her på siden får du kendskab til: 

 • Hvad det vil sige at låne penge uden sikkerhed og dokumentation.
 • Hvilke lånevilkår, der gør sig gældende her.
 • Hvordan du finder og udvælger lån uden sikkerhed.

Læs med her og få indblik i, hvordan du låner penge på nettet uden sikkerhed og dokumentation.

Hvad er lån uden sikkerhed og dokumentation?

Du har sikkert før stødt på begrebet “sikkerhed” i forbindelse med lån.

Men for at udrydde enhver tvivl vil vi her gøre det klart:

Lån uden sikkerhed er en låneform, du kan optage uden at eje bil, bolig og andre værdigenstande. Med et lån uden sikkerhed blive du ikke bedt om at pantsætte ejendele som garanti for tilbagebetaling af lånet.

Det vil sige, at du ikke risikere at miste dine ejendele, hvis du pludselig ikke kan tilbagebetale lånet.

I banken vil du typisk stille sikkerhed for større lån i forbindelse med bil og huskøb. Sikkerhedsstillelse giver banken tilladelse til at tilbyde dig en lavere rente. Det skyldes, at banken sikrer sig betaling for lånet i form at de ejendele, du har pantsat. Er du ude af stand til at klare dine lånebetalinger, har banken juridisk ret til at auktionere dine ejendele bort, hvorved de får betaling for lånet.

lån penge online

Udover sikkerhedsstillelse vil banken også kræve, at du indsender dokumentation, såsom årsopgørelser, dine seneste lønsedler og dit budget. Din bankrådgiver benytter disse oplysninger til at foretage en vurdering af din kreditværdighed. Det er ud fra denne, at banken kan afgøre, hvorvidt du er egnet til et lån samt hvordan, din renten skal se ud.

Når der er tale om lån uden dokumentation, vil du ikke skulle indsende disse oplysninger.

Her bliver din kreditvurdering udelukkende foretaget baseret på de informationer, du udfylder i ansøgningen, samt de skatteoplysninger, udbyderen får adgang til, når du underskriver lånekontrakten med dit NemID.

Alle online lån er uden sikkerhed og dokumentation. Det medfører typisk en langt nemmere og hurtigere låneproces.

Lån med en kautionist?

I spænd sikkerhedstillelse kan du vælge at finde en kautionist for dit lån. En kautionist er en person, du skriver på låneaftalen, som herved hæfter sig for lånet, hvis du ikke kan betale beløbet tilbage.

Det kan være en klar fordel med en kautionist, da du herigennem vil få nemmere ved at blive godkendt til et lån.

Lån penge uden sikkerhed – hvad er mine muligheder?

Når du vil se dine lånemuligheder, der ikke indebærer kravet om sikkerhed, skal du blot gå på opdagelse på internettet. Her vil du finde oceaner af online lån uden sikkerhed. Vi kan derfor sige, at lån uden sikkerhed er en samlet betegnelse for stort set alle online lån.

Lån uden sikkerhed på nettet inkluderer lånetyper som forbrugslån, kviklån, SMS lån og kassekredit. Derudover kan du også finde større samlelån, du kan optage uden at pantsætte bil og bolig.

Billige SMS lån

På det online lånemarked kan du låne op til 500.000 kroner uden sikkerhed. Det er et stort beløb, som højest sandsyndligt ville indebære en form for sikkerhedsstillelse hos en traditionel bank.

Vælger du at låne penge uden sikkerhed hos en online udbyder, skal du desuden ikke blotte dit hjerte overfor en bankrådgiver. Det vil sige, at du slipper for at fortælle om dine planer med lånet – du kan nemlig bruge pengene på hvad end, du har lyst til.

Find hurtig lån uden sikkerhed

Hurtig lån på nettet er som hovedregel uden sikkerhed. Det betyder også, at hastigheden fra ansøgning til udbetaling er ekstrem hurtig. Du kan altså låne penge uden sikkerhed med hurtig udbetaling, hvorfor du ikke skal vente længe på at få et ekstra rådighedsbeløb på din konto.

Hurtig lån uden sikkerhed kan lade sig gøre grundet den effektive ekspeditionstid, der bliver sat igang, så snart du indsender din online ansøgning via udbyderens hjemmeside. Du underskriver med dit NemID, som i dag også fås som en smart app. I princippet kan du altså ansøge om et hurtig lån uden sikkerhed direkte fra din mobiltelefon uden yderligere remedier.

Hurtig lån

Da hele processen foregår på nettet med dit NemID, vil din godkendelse ske automatisk og elektronisk. Du skal altså ikke vente i mere end nogle minutter på at få svar.

Kan udbyderen godkende din låneforespørgsel, skal du blot underskrive en lånekontrakt – igen med dit NemID. Pengene vil normalt tikke ind på din NemKonto indenfor 1-2 hverdage.

Udbetalingstiden er dog betinget af følgende faktorer: 

 • Hvilken dag, du ansøger
 • Hvornår på dagen, du indsender din ansøgning
 • Samarbejdet mellem bankerne

Ansøger du om dit hurtig lån uden sikkerhed indenfor udbyderens åbningstid på bankdage, kan du være heldig at modtage pengene senest den efterfølgende hverdag. Derudover kan samarbejdet mellem din og udbyderens bank enten fremskynde eller forlænge processen. Er der tale om den samme bank, vil du få overført pengene efter ganske kort tid.

Det er derfor ikke noget at sige til, at online lån uden sikkerhed også indebærer en hurtig ekspeditionstid.

Billige lån uden sikkerhed – sådan finder du dem

Online lån er ikke kun hurtige – du kan finde billige lån uden sikkerhed på nettet.

Men hvornår er et lån billigt? Det handler, ganske enkelt, om at finde de mest konkurrencedygtige priser det online marked. Og det finder du ved at kigge på lånets rente og ÅOP.

Lånets rente

Især renten er essentiel, når du vil sammenligne billige lån uden sikkerhed. Det er nemlig denne, der afgør, hvor stor en procentdel af lånet du skal betale hver måned. På nettet kan du finde billige lån uden sikkerhed med en lav rente, der kan konkurrere med de rentesatser, der tilbydes i banken.

Basisbank tilbyder eksempelvis en særdeles lav debitorrente (se lånelisten) – også sammenlignet med de traditionelle bankers rentesatser. Dog kan du også støde på en rente, der ligger over gennemsnittet.

Især i tilfældet med online kassekreditter, vil renten være relativ høj. Det skyldes, at løbetiden ofte er ubegrænset. Derfor skal du betale en månedlig rente, der typisk ligger på 15-20%.

Når du vil finde billige lån uden sikkerhed med en lav rente, bør du altså undersøge de forskellige rentesatser og vilkår hos de enkelte lånevirksomheder.

Billig lån

Lånets ÅOP

Et billigt lån uden sikkerhed bør ikke kun måles ud fra renten. Det er ligeledes vigtigt, at du overvejer de forskellige gebyrer, der bliver pålagt lånet udover renten. Når du vil betragte de samlede omkostninger ved lånet, bør du altså kigge på dets ÅOP, som står for de årlige omkostninger angivet i procent.

Det et denne procentsats, der viser dig hvor meget, lånet vil koste dig hvert år, når alle låneomkostninger er blevet medregnet.

ÅOP’en inkluderer bl.a.: 

 • Renter
 • Oprettelsesgebyrer
 • Administrationsgebyrer
 • Faktureringsgebyrer

Alle disse omkostninger bliver slået sammen til én procentsats, der viser de samlede omkostninger pr. år.

ÅOP’en er en god indikator på, hvor meget lånet vil koste dig samlet set. Når du vil sammenligne billige lån uden sikkerhed, kan du altså med fordel kigge på de årlige omkostninger.

Men sørg for at lånene har samme lånebeløb og løbetid, hvis du vil udvinde et retvisende resultat.

I tilfældet med et lille lånebeløb og en kort løbetid vil ÅOP’en typisk være forholdsvis høj. Det skyldes, at de ekstra gebyrer i forbindelse med oprettelse og administration vil udgør en større andel af de samlede omkostninger end tilfældet med et stort lån, der har en lang løbetid.

Vil du derfor sammenligne lånepriser, bør lånene altid indehole samme lånebeløb og løbetid. Sådan undgår du at blive misledt.

Lån uden sikkerhed trods RKI?

Selvom lån uden sikkerhed indebærer færre krav til dig som låntager, er der stadig ét krav, der gør sig gældende over hele linjen: Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret. 

Står du i et af disse registre, er du blevet øremærket som dårlig betaler. Du er nemlig havnet heri, fordi ikke har betalt en gældspost tiltrods for tilsendte rykkere.

Som RKI-registreret vil du altså opleve, at det er umuligt at få et lån uden sikkerhed trods RKI – selvom pengene ville falde på et tørt sted.

Er du så uheldig at være havnet i RKI, kan du gøre en af følgende dele: 

 • Betal din gæld af
 • Vent 5 år

Der er ingen andre måder, hvorpå du kan slette dit stempel som dårlig betaler.

I stedet for at søge med lys og lygte efter et lån uden sikkerhed trods RKI, bør du altså bruge energien på at få styr på din privatøkonomi. Det gør du bedst ved at lægge et udførligt budget over din indkomst og dine faste udgifter.

Ved at lægge et budget får du det økonomiske overblik tilbage, som giver dig mulighed for at komme ud af RKI.

Hvem kan optage lån uden sikkerhed?

Når du vil låne penge uden sikkerhed, behøver du først og fremmest ikke at eje genstande af værdi. Du kan altså optage et lån uden sikkerhed uden at eje din bolig, bolig og sidde inde med værdipapirer.

Hvis du vil låne en større pengesum i banken, vil det være en fordel at besidde ejendele, du kan pantsætte som garanti for lånet. Herved vil du kunne få tilbudt en lavere rente.

Når vi derimod taler om lån uden sikkerhed på nettet, er det ikke nødvendigt at være i besiddelse af værdifulde ejendele.

Når det er sagt, er der stadig em håndfuld krav, du ikke kan slippe udenom, når du vil låne penge online.

Ofte skal du kunne opfylde følgende krav og betingelser: 

 • Du skal være fyldt 18, 21, 23 eller 25 år – alt afhængig af udbyderen.
 • Du skal være bosiddende i Danmark og have et dansk NemID.
 • Du skal have en fast indkomst.
 • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret.

Kravene kan se forskellige ud fra udbyder til udbyder. Især aldersgrænsen og kravet om fast indkomst kan varierer. Det er de færreste online lånevirksomheder, der godkender lån til 18-årige.

Dog findes der et udvalg af udbydere, der bevilger lån uden sikkerhed til dig, der kun er fyldt 18 år. Her skal du dog være bevidst om, at kravet om indkomst som regel er skærpet, da du skal være kreditværdig nok til at kunne betale lånet tilbage. Derfor kan du opleve kravet om en minimumsindkomst og et fast arbejde.

3 populære lån uden sikkerhed

Basisbank

Basisbank er en af Danmarks helt store online pengeinstitutter. Her kan du låne helt op til 500.000 kroner til bil, bolig og forbrug. De tilbyder desuden samlelån til dig, der gerne vil sammenlægge dyre lån til ét stort.

Læs mere om Basisbank her

Bank Norwegian

Her har vi en online bank, der har mange års erfaring på det online lånemarked i hele norden. De tilbyder lån på op til 400.000 kroner, som du kan bruge på lige dét, du mangler. Derudover har du mulighed for at samle lån hos Bank Norwegian til en attraktiv rente.

Læs mere om Bank Norwegian her

Spargo Finans

Spargo Finans er hurtigt blevet en populær spiller på lånemarkedet. Med L’EASY-koncernen i ryggen tilbyder Spargo Finans fordelagtige privatlån fra 10.000 til 150.000 kroner.

Læs mere om Spargo Finans her

Lån uden sikkerhed i dag – lige her på Pengeinfo.dk

I dag er det ingen sag at finde lån uden sikkerhed – især ikke med en sammenligningstjeneste i ryggen.

Det online lånemarked er i konstant udvikling, hvorfor der hele tiden kommer nye spillere på banen. Pengeinfo.dk viser dig et stort udvalg af de bedste og mest aktuelle lån uden sikkerhed i dag. Vi opdaterer løbende vores låneoversigt, så du ikke går glip af nogle af de nyeste lånemuligheder til dig.

Benyt vores gratis og uforpligtende sammenligningstjeneste til at vælge og vrage mellem et udvalg af lån.

Ud fra hvert lån har vi opstillet væsentlige vilkår og egenskaber som:

 • Lånebeløb og løbetid
 • ÅOP
 • Udbetalingstid
 • 3 unikke fordele

Sådan kan du hurtigt danne dig et overblik over de lån, der kan være interessante for dig.

Men for at gøre det en tand nemmere for dig, har vi tilføjet en filtreringsmulighed, hvor du kan filtrere listen ud fra lånebeløb og din alder.

Er du eksempelvis fyldt 25 år og søger et minilån uden sikkerhed på 5.000 kroner, kan du filtrere listen således, at du kun får vist de lån, der kan godkende din alder samt bevilge lån i den størrelsesorden.

Vi har desuden udviklet en yderligere filtreringsfunktion.

Denne funktion gør det muligt for dig at filtrere listen ud fra:

 • Mest populære lån
 • Beløb (høj til lav / lav til høj)
 • Løbetid (høj til lav / lav til høj)

Benytter du denne mulighed, kan du få en idé om hvilke lån, der er mest relevante for dig.

Vi gør dog opmærksom på, at vores samarbejde med de forskellige banker bestemmer sorteringen af lån på listen.

Kan jeg fortryde mit lån?

Har du sammenlignet lån uden sikkerhed og fundet det bedste match til dig? Så er det bare med at få sendt en låneansøgning afsted.

Når du har skrevet under på en lånekontakt med dit NemID, er den reelt set bindende. Det vil sige, at du herefter hæfter dig for lånet og tilbagebetaling af beløbet.

Dog er er der et smuthul, hvis du pludseligt oplever, at du ikke længere er interesseret i lånet. I dag har du nemlig lovmæssig ret til at fortryde lånet indenfor de første 14 dage, såfremt du ikke har brugt af beløbet.

Dog kan du risikere ikke at få et eventuelt oprettelsesgebyr tilbage. Du bør derfor læse alt det med småt, før du skriver under på en lånekontrakt, så du kender til alle dine lånevilkår.

Men før du lystigt skriver under på en lånekontrakt, er det altid en god idé at sove på det. Et lån er nemlig en beslutning, der vil komme til at påvirke din privatøkonomi.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Lån uden sikkerhed

Seneste nyheder