Hvad er et kreditkort

Hvad er et kreditkort

Et kreditkort adskiller sig fra et betalingskort ved at pengene ikke bliver trukket med det samme. Ligesom du måske kender det fra et Dankort.

45 dages kredit

Typisk er der op til 45 dages kredit på et kreditkort. Hvorfor lige 45 dage? Det er fordi et kreditkort typisk bliver opgjort hver den 15. i en måned. Her medtages køb en måned tilbage i tid som skal betales den 1. i måneden efter. Det giver ca 45 dages kredit for de køb der er foretaget lige efter den 15. i måneden før.

Lån penge

Skal der betales renter på et kreditkort?

Det er forskelligt fra produkt til produkt. Men mange kreditkort er rentefri når det drejer sig om de 45 dages kredit. Når du ofte læser om en rente på et kreditkort, så er det fordi der er mulighed for at få knyttet et kredit maximum til sit kreditkort. Du kan låne penge på et kreditkort.

Kreditkort med kredit

Kreditkort med kredit er et kreditkort hvor du har lavet en aftale med kortudsteder om at kunne bruge for eksempel op til 50.000 kroner. I aftalen ligger ofte at der skal betales et procentbeløb af kreditten hver måned. Foreksempel 2 eller 3 procent. Men som regel kan du selv bestemme hvor meget du vil betale. Betragt det som en kassekredit som skal afdrages.

Kassekredit

Kort typer

Når der tales om typer af kort tænkes der oftest på 1. Betalingskort som Visa/Dankort (men det er ikke et kreditkort) 2. Kreditkort med saldokontol (Visa electron, Mastercard direct – det er heller ikke kreditkort) 3. Mastercard i forskellige versioner (Almindeligt, Guld, Platin med mere) 4. Visa Kreditkort 5. Eurocard 6. Diners Club Blandt private er Mastercard det mest udbredte. Men Ikano Bank står bag et Visa Kreditkort.

Betal i udlandet

Kreditkort har deres styrke i forhold til Dankortet ved at det kan anvendes mange millioner steder i hele verden. Der kan som regel knyttes en rejseforsikring til kortet og andre forsikringer.

Ulemper ved kreditkort

Ulemper ved kreditkort er at der som regel bliver lagt et transaktionsgebyr på, som er højere end hvis der betales med Visa/Dankort. Det koster også penge at hæve med et kreditkort i en hæveautomat og det er dyrere at anvende når du handler på nettet. Du skal derfor holde alle fordele og ulemper op mod hinanden inden du beslutter for at få et kreditkort.

Kan alle få et kreditkort

Nej i sagens natur kan du ikke få et kreditkort hvis du er registreret i Ribers eller i Debitor registeret. Det skyldes at du bliver udstyret med en kredit. På et basiskreditkort typisk 15.000,- på en måned. Hvilket du i skal være opmærksom på når du rejser. Lejer du en bil eller booker et hotel reserverer de ofte et større beløb på dit kreditkort. Det betyder at dit kort kan blive afvist hvis du efterfølgende skal betale på en restaurant. Tal derfor med kortudsteder inden du skal rejse og spørg hvor stort kredit limit der er på dit kort. Find et kreditkort der passer til dig på min side Pengeinfo. I øjeblikket tilbyder vi GE Moneybank MasterCard og Ikano Bank Visa Kreditkort.

Sammenlign kreditkort

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Hvad er et kreditkort