Investeringsguide – Solenergi

Investering i Solenergi

Tænker du – som mange andre – at det er en god ide at investere i Solenergi?

Solcelleteknologien har udviklet sig eksplosivt de seneste år og store anlæg skyder op i specielt Tyskland og Italien. Men er det en god ide at lægge sine surt opsparede midler i et solcelleprojekt? Det kan det være, men som regel er investeringer i solcelleprojekter for investorer med en ret høj indtægt. Mange af projekterne er skruet sammen så de er attraktive for folk med ondt i skatten.

Men som hovedregel udbydes projekterne med udsigt til et højt afkast. Kan du nu også være sikker på et afkast af den størrelse som reklamerne lover? Ja – hvis alle forudsætningerne holder. Spørgsmålet er hvor tit de gør det. Hvis du overvejer at investere i solenergi så vil jeg anbefale at du laver en liste med alle de faktorer som du mener kan ændre sig radikalt under andre forudsætninger. Det kunne f.eks. være prisen på strøm. Antal soltimer der er kalkuleret med. Hvor stort et beløb er der afsat til vedligeholdelse og hvor meget udgør administrationen.

Det er også godt at se hvor mange forskellige led der skal tjene på sådant et projekt. Investerer du for lånte penge eller investerer du for penge du kan tåle at tabe. Py ha – tænker du – det var meget at overveje. Hvordan når jeg så frem til om det er en god idé alligevel? Investeringsguide – Solenergi kunne være svaret. Dem har jeg desværre ikke set så mange af.

Finder du en skal den helt sikkert være uafhængig. Vores bedste forslag vil være at tale med din revisor eller en anden økonomisk eller finansiel rådgiver. En beslutning om en større investering bør ikke kun tages ud fra det prospekt som udbyderen af projektet har lavet. Det vil helt sikkert være subjektivt også selvom det er godkendt af anerkendte advokat- og revionshuse.

Lån online
Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Investeringsguide – Solenergi