Lån til unge

Unge og penge

Hvis du er ung hører du sikkert meget om at de unge ikke har forstand på penge. Mange unge ved ikke hvad renter er og hvilke konsekvenser det kan få at låne penge hvis der ikke er styr på økonomien.

Det er jeg slet ikke uenig i. Det er vigtigt at vide hvad man går ind til når der etableres en låneaftale med banken eller med et låneinstitut.

Eksempler på låneudbydere, der tilbyder lån til unge:

LåneudbyderAlderskrav (min.)
Lendo18 år
AnnaFinans18 år
LånLet18 år
BedreKredit19 år
L’EASY Minilån21 år

Kassekredit

Rentebegreber herunder ÅOP

På min hjemmeside kan du finde ud af hvad de forskellige rentebegreber betyder. Du kan læse om renter her.

Hvis du vil have lidt mere indsigt i ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent kan du læse op ÅOP her.

Budgetlægning

Inden du låner penge er det vigtigt at du laver et budget. Et budget er en oversigt over alle indtægter og alle faste udgifter. Regn dem ud på månedsbasis og se hvor meget du har til rådighed ved at trække udgifterne fra indtægterne.

Det du har til rådighed skal udgifter til mad, tandlæge, tøj, ferie og – ikke at forglemme – afdrag på det lån du overveje at tage.

Den største udfordring ligger i at være ærlig overfor sig selv. Bild ikke dig selv ind at du – hvis du er single – kan leve for 2.000 kroner om måneden.

Nye minilån

En tommelfingerregel for en ung er ca. 6.000 kroner om måneden i rådighedsbeløb.

Bankerne og kreditinstitutterne har ofte deres egne grænser, som er fastlagt i deres kreditpolitik.

Test din betalingsevne

Du kan teste din betalingsevne hvis du overvejer at tage et kviklån. Hvis du føler at du har penge til overs hver måned og din økonomi ikke føles stram, så læg et budget og se hvor meget du har til overs.

Hvis du overvejer at låne et mindre beløb som skal afdrages med 500 kroner om måneden, så træk det fra dit nuværende rådighedsbeløb. Ser det realistisk ud?

Hvis du er i tvivl om du kan undvære 500 ekstra om måneden, så prøv at lægge dem til side 3 måneder. Hvis det går godt og du ikke føler at du har haft en stram økonomi, så vil være i stand til at påtage dig en ekstra udgift på 500 om måneden.

Hvor kan du låne når du er ung

På min formular her på siden kan du vælge lånebeløb og alder og se et udvalg af låneinstitutter, der låner ud til unge.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Lån til unge