Lånemuligheder

Hvilke muligheder har du for at låne penge?

Hvilke lånemuligheder du har afhænger af flere forskellige faktorer. De væsentligste faktorer er knyttet til dig som person og her taler vi om

  1. Kreditværdighed
  2. Troværdighed

Men lånemulighederne afhænger også af lovgivning, og villigheden blandt banker og politikere til at låne penge ud.

Lån nu

Har finanskrisen ændret dine lånemuligheder?

Siden finanskrisen begyndte for nogle år siden har vi oplevet at bankerne har været meget forsigtige med at låne penge ud. Selv om deres primære tab har været på store erhvervsengagementer har det smittet af på villigheden til at låne ud til den almindelige forbruger – til dig og mig. I sådan en situation vil dine lånemuligheder være begrænsede ikke af dig selv, men af bankerne – långiverne. Finansieringsselskaberne har ikke stået med helt det samme problem. Det er ofte store pengetanke der står bag deres forretning og ikke alle er afhængige af at låne af andre banker eller finansieringsselskaber for at kunne bevare deres udlånsforretning. Men det er ingen hemmelighed at finansieringsselskaberne som regel er dyrere end et almindeligt banklån i en bank hvor du er en kendt og en god kunde.

Hvorfor er forbrugslån fra finansieringsselskaberne som regel dyrere?

Forbrugslån fra finansieringsselskaber er som regel dyrere end et banklån. Det skyldes følgende ting:

  • Lånet ydes uden nogen form for sikkerhed
  • Kunderne er anonyme – forstået på den måde at de ikke har samme tilknytning som man typisk har til en bank eller til sin bankrådgiver.
Forbrugslån

Er dine lånemuligheder bedre i et finansieringsselskab end i en bank?

Som udgangspunkt ja. Hvis der er tale om et forbrugslån og du ikke ønsker at fortælle din bankrådgiver om at du mangler penge til en ferie eller et nyt køleskab så er det i de fleste tilfælde muligt at låne pengene i et finansieringsselskab. Med finansieringsselskab mener jeg långivere som Leasy, Onkel Bob, D:E:R og GE Money Bank, Ekspressbank med flere. GE og Ekspressbank (tidligere Handelsfinans) kalder sig godt nok banker, men de agerer ikke bank i traditionel forstand, med indlån, lønkonti, budkonti mv. Deres primære forretningsområde er lån uden sikkerhed til privatpersoner. Om dine lånemuligheder er bedre i et finansieringsselskab end i en bank afhænger meget af hvor god en økonomi du har og hvor åben og ærlig du er overfor din bankrådgiver.

Kassekredit

Hvis du er en kendt kunde i banken og har styr på din økonomi så er jeg sikker på at du kan låne 25000 til en ferie uden problemer og for den sags skyld uden at stille nogen form for sikkerhed. Hvis din økonomi har været anstrengt i en periode og din lønkonto tit har været trukket over og der måske ikke altid har været penge nok på budgetkontoen, så tror jeg helt klart at det vil være nemmere og hurtigere at få et lån i et finansieringsselskab. Her kan du stadig levere de oplysninger, som de lægger til grund for deres vurdering. F.eks. lønsedler og årsopgørelser. De får ikke indblik i om din økonomi er anstrengt og om du faktisk ikke har råd til at låne flere penge.

Er det klogt at låne penge i et finansieringsselskab

Det kommer an på mange ting. Hvis grunden til at låne pengene i et finansieringsselskab er at din bankrådgiver ikke vil låne dig pengene, så er det ikke klogt. Men hvis du finder ud af at du kan låne pengene billigere og nemmere end i din egen bank og dit budget kan klare afdragene, så kan det være en god ide. Inden du beslutter dig skal du derfor vide nøjagtig hvilken rente du kan låne til i banken. Derefter skal du finde en side på nettet, som sammenligner lån og hvis du finder ud af at der er nogen der kan låne ud til en billigere rente end den du er blevet tilbudt i banken, så vil det være  en god ide at låne hos finansieringsselskabet og spare de penge. Der kan selvfølgelig også være andre faktorer, som for eksempel lånets løbetid, der får dig til at vælge et finansieringsselskab.

Husk når du ser på dine lånemuligheder og sammenligner lån, så er det ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent du skal sammenligne.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Lånemuligheder