Lån til private

Erhvervslån og Privatlån

Groft delt op koncentrerer bankerne sig om to kategorier af lån. 1. Lån til private 2. Lån til erhverv.

Lån til private er de fleste banker og finansieringsselskabers spidskompetencer. Her kan du låne alt fra SMS lån med hurtig udbetaling og små kviklån til store forbrugslån og boliglån.

hurtig lån

Det er kun enkelte låneudbydere, som udelukkende henvender sig til erhverv. Privatlån er historisk noget man har henvendt sig til bankerne og sparekasserne om.

Finansieringsselskaber låner til private

Men I de sidste årtier har dette ændret sig samtidig med at flere og flere finansieringsselskaber dukker op. Mange af finansieringsselskaberne er ejet af bankerne, som anvender et eventuelt indlånsoverskud til at låne ud i deres datterselskaber. For bankerne er dette en mulighed for at låne ud til høje renter uden at ødelægge deres eget image.

Privatlån

Men flere finansieringsselskaber er faktisk blevet konkurrencedygtige og ikke alle er ejet af en traditionel bank. De er blevet dygtige til at automatisere hele låneforløbet – lige fra ansøgning til udbetaling. Selve kreditvurderingen bliver ofte foretaget af avancerede computerprogrammer, som automatisk tjekker om lånsøger står i RKI, om de har fast ejendom, ejer bil. De tjekker også andre oplysninger, som er offentligt tilgængelig.

Lån til private en god forretning

Jo flere manuelle rutiner de kan automatisere jo mere lønsom bliver deres udlånsforretning. Jo dygtigere de bliver til at kredit vurdere deres kunder jo færre penge taber de. Jo mere lønsom og jo færre tab jo større mulighed for at tilbyde fordelagtige priser og samtidig tjene penge. Lån til private er derfor i hastig vækst og ikke nødvendigvis noget som koster en bondegård.

Hvad gør du som forbruger

Forbrugslån

Sørg altid for at undersøge hvor meget de samlede kredit omkostninger bliver i et låns løbetid. I Danmark er det et lovkrav at banker og finansieringsselskaber skal oplyse om Årlige Omkostninger i Procent, når de etablerer et lån. Sørg altid for at tjekke ÅOP når du skal låne. Har du brug for et privatlån kan du finde det det her på Pengeinfo.

Læs mere om privatlån.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Lån til private