Låneberegner – Beregn hvad dit lån koster

Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

0 kr. 500.000 kr.
12 måneder 120 måneder
0 % 25 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Sammenlign lånemuligheder og ÅOP
Se lån

Låneberegner

Pengeinfo.dk’s låneberegner er designet til at give dig et overblik over, hvor meget du skal betale for hhv. dit boliglån, realkreditlån, billån og forbrugslån (heriblandt SMS lån). Låneberegneren beregner et skøn over dine månedlige betalinger til dit lån baseret på de informationer, som du selv taster ind i, samt den årlige rente og andre udgifter forbundet med lånet.

Udover at vise de månedlige betalinger, giver låneberegneren dig et komplet overblik over hele lånets samlede udgifter – dvs. hele den samlede pris, som du betaler for at låne pengene.

Pengeinfo.dk har lavet fire forskellige låneberegnere, som kan bruges alt afhængig af hvilket type lån, som du ønsker at beregne.

Billig lån

Beregn boliglån

Når du skal beregne dit boliglån, så er det vigtigt, at du kender ÅOP’en samt er klar over, hvilken afbetalingsperiode, som du gerne vil have på dit lån. Boliglånet kan varierer meget i pris afhængig af hvilken bank, som du benytter til at optage lånet hos, samt hvilke kundeforhold du har til din bank.

Beregn billån

For at kunne beregne dit billån, så skal låneberegneren kende bilens pris, din evt. udbetaling til billånet, hvor lang tid, du vil bruge på at tilbagebetale lånet, debitorrente (renten) samt provisionsrenten, som er den rente, som bilforhandleren får for henvisning (den ligger typisk mellem 1-2%).

Billån

Beregn realkreditlån

Realkreditlånet er typisk det økonomisk tungeste lån, dvs., at du ofte låner flest penge igennem den type lån. Når du skal beregne dit realkreditlån, så skal du bl.a. kende din afbetalingsperiode (typisk 30 år), skal det være med eller uden afdrag, renten og ikke mindst kursen på lånet.

Beregn forbrugslån

Forbrugslånet er typisk den dyreste form for lån, da du sjældent skal stille sikkerhed til rådighed. For at kunne beregne dit forbrugslån, skal du også blot kende afbetalingsperioden samt debitorrenten.

Forbrugslån bliver typisk brugt til shopping.

I sverige kan du finde lån hos flexlimit eller meddelandelån.

Forbrugslån

Begreber som du skal kende

Inden du kan beregne udgiften på dit lån, vil du blive bedt om at indtaste enkelte informationer, som har en indflydelse på dit lån.

 1. Beløb
 2. Beløbet repræsenterer dit samlede lånebeløb.
 3. Rente / Debitorrente
  Udover etableringsomkostninger så afspejler renten den pris, som du betaler for at låne pengene. Den er angivet i %, og defineres typisk ud fra Nationalbankens udlånsrente. Dermed kan du forvente, at det bliver dyrere at låne penge, hvis Nationalbanken hæver deres rente, og billigere hvis renten sænkes.
 4. Løbetid / Tilbagebetalingstid
  Løbetiden er den tilbagebetalingstid, som du har på dit lån. Dvs., det er den periode, som du skal bruge på at betale lånet tilbage. Dette afhænger meget at typen på lånet. Realkreditlån har typisk en løbetid på op imod 30 år, men hurtige forbrugslån kan have løbetider på helt ned til 14 dage.
 5. Afdragsfrihed
  Når du skal til at låne penge, typisk hos din bank eller i et realkreditinstitut, så vil du få mulighed for at låne penge med en afdragsfri periode. Dvs., en periode, hvor du ikke skal betale tilbage på dit lån. Hermed dækker de månedlige udgifter kun udgifter til renten. Dette kan være en risikabel model, da du dermed ikke nedbringer din gæld, men blot fortsætter med at betale en pris for lånet.
 6. ÅOP
  Den er den samlede udgift til lånet målt i procent. Dvs. hvad du i sidste ende, skal betale for at låne pengene. ÅOP’en indeholder dermed renten, etableringsomkostninger samt alle andre omkostninger til lånet.
 7. Kurs
  Der er to ting der påvirker prisen på et realkreditlån – renten og kursen. Hvis kursen er under 100, betyder det, at du taber penge som boligejer. F.eks. hvis kursen er 99, så taber du 1 kr. hver gang du låner 100 kr. etc. Hvis kursen derimod overstiger 100 kr., så ville du i realiteten tjene penge på at låne penge, men her vil man typisk opleve, at salget af obligationerne, som styrer realkreditlånet stopper. Så bedste råd er, at optage lånet, når kursen er så tæt på 100 som overhovedet muligt.
Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Låneberegner – Beregn hvad dit lån koster

Seneste nyheder