Opsparing der virker – to gode tips

Vidste du at planlagt opsparing kan gøre en kæmpe forskel? Vidste du også at jo før i livet du begynder at spare op jo mere får du ud af det – på den lange bane. Planlægger du f.eks. at spare op til du fylder 65 år er der et par faktorer, som kan gøre en kæmpe forskel for dig.

Rentes rente

Rentes rente er et begreb, som du sikkert kender. Spørgsmålet er om du kender effekten og de kræfter der virkelig ligger i, at få forrentet dit afkast. Hvis du sparer 12.000 kroner op om året i 10 år til f.eks. 10% i rente med årlig rentetilskrivning vil du efter 10 år have i alt 210.374,- kr. Du har indskudt 120.000,- kr.

Lån penge

Renter og rentes rente har altså givet dig i alt. Kr. 90.374,-. Hvis du beregner rente uden at medtage rentes rente vil din investering vokse til 186.000,- kr. Altså 24.374,- kr. mindre. Det er denne del der er rentes rente. I dag er det umuligt at få 10% i rente på en traditionel opsparing. Men det er faktisk muligt at opnå et forholdsvis højt afkast af en almindelig opsparing. Det vil jeg fortælle om lidt senere i dette indlæg.

Start i god tid med din opsparing

Start i god tid med din opsparing. Jeg vil vise dig hvilken forskel det kan gøre. På grafikken øverst i indlægget kan du se hvad du får ud af et samlet opsparingsbeløb på 240.000,- kroner.

Rente og betingelser er det samme for hvert eksempel. Det er starttidspunktet der er afgørende. Opsparer nr. 1 begynder når han er fyldt 20 år Opsparer nr. 2 begynder når hun er fyldt 30 år Opsparer nr. 3 begynder når hun er fyldt 40 år Alle tre opsparer i eksemplet hæver deres opsparing når de fylder 65 år. De opsparer 12.000,- kroner hvert år i 20 år og får i hele opsparingsperioden 10%.

Billig lån

Der er IKKE taget højde for evt skat af beløbet. Det er en urealistisk rente, men jeg kommer ind på alternativer til bankernes nul eller minus rente senere i indlægget, så hæng på lidt endnu. Hold nu fast for her er resultatet: Opsparer nr. 1 får 7.446.693,33 kr. når han fylder 65 år. Opsparer nr. 2 får 2.871.022,64 kr. når han fylder 65 år. Opsparer nr. 3 får 1.106.903,51 kr. når han fylder 65 år.

Konklusion: Det gælder altså om at komme i gang så tidligt som muligt med at spare op. Hemmeligheden bag tilvæksten er renters rente. Effekten er enorm.

Hvordan får jeg en højere rente?

I dag (marts 2015) er der ingen banker der giver rente på en almindelig transaktionskonto. Altså en lønkonto. Bankerne skal – nu hvor der er negativ rente – betale for at have penge stående i Nationalbanken. Der er endnu ingen private opsparer der er opkrævet negativ rente, men det kan hurtigt blive aktuelt. Bankernes systemer er forberedt på at kunne håndtere negative renter.

De store banker har varslet deres erhvervskunder at de muligvis vil komme til at betale negative renter.

Kviklån

Så hvad gør du. På nogle hjemmesider kan du se hvad du kan få i rente på din opsparing hvis du for eksempel binder et større beløb i 12 måneder. I dag 31-3-2015 har de seneste indskud i størrelsesordenen 500.000 til 1.000.000,- kr. fået tilbudt 1% i rente. Hvad kan du gøre? Investere i aktier. Ja det er en mulighed. Men der er kommet en hel ny mulighed på det danske marked.

Du kan nu låne din penge direkte ud til andre virksomheder. Lendino var de første som kom i pressen med dette koncept, men Flex Funding har overhalet og kan tilbyde et større afkast og en smartere måde at investere på. Du får let over 5% efter provision til Flex Funding og efter et beregnet muligt tab. Jo, der er risiko forbundet med at investere på denne måde. Derfor er det vigtigt at du sætter dig godt ind ordningen og sikrer dig at sprede dine udlån til mange forskellige virksomheder og dermed minimere din risiko for tab. Læs mere her.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Opsparing der virker – to gode tips