Privatlån

Privatlån – Vælg det rigtige privatlån til dig

Står du i en situation, hvor du gerne vil låne penge med det samme? Så er det måske et online privatlån, du er på udkig efter.

Søger du et privat lån, hjælper vi dig her med at finde et lån, det passer til din profil.

Privatlån

På denne side får du indblik i: 

 • Hvad begrebet privatlån dækker over og hvordan, det fungerer
 • Hvilke faktorer, du skal være opmærksom på, når du vælger privatlån
 • Hvordan du finder nogle af de billigste privatlån til din situation

Læs med her bliv klogere på billige privatlån, du finder på nettet.

Hvad dækker privatlån over?

Indenfor låneverdenen kan der generelt set skelnes mellem lån til private og lån til erhverv. I den forstand dækker privatlån over almindelig lån til privatpersoner, deriblandt forbrugslån, kviklån, kassekreditter, SMS lån og lignende.

Betegnelsen ‘privatlån’ kan derfor anses som alle former for lån til forbrugere, som du kan finde i banken og online.

kviklån oversigt

Sidestiller vi privatlån og erhvervslån er der visse begreber og lånevilkår, der adskiller disse to låneformer. Derfor kan det være vigtigt for rådgivere at skelne mellem disse, når der tales om lån.

Her på Pengeinfo.dk finder du en lang række online lån, som henvender sig til dig som privatperson. På nettet kan du søge om et privatlån fra 5.000 kroner og helt op til 500.000 kroner.

Disse lån skal du hverken pantsætte ejendele eller angive begrundelse for at kunne optage.

Billige privatlån

Leder du efter billige privatlån? Så er du kommet til det rigtige sted. Hos Pengeinfo sammenligner vi alle de muligheder der er på markedet for dig, så du kan se hvilke fordele og ulemper der er ved hvert lån. Denne nemme oversigt gør det hurtigt og ligetil for dig, at finde det billige privatlån der passer til dig og din økonomi.

Med et billigt privatlån kan du købe det du står og mangler, uden efterfølgende at skulle betale uretfærdigt store summer tilbage. Dog skal du være opmærksom på, at der altid er udgifter ved at tage et lån og derfor anbefaler vi, at du gennemtænker dette, før du fortsætter.

Kan jeg optage privatlån trods RKI?

Der er ikke noget at sige til, at du måske gerne vil optage et privatlån trods RKI, da du her sidder inde med en eller flere gældsposter, du har svært ved at afbetale.

Men det er (desværre) ikke muligt. 

Hvis du er blevet registreret i RKI eller Debitor Registreret, betyder det, at du er en ‘dårlig betaler’, der ikke kan overholde dine nuværende kreditaftaler. Det sender samtidigt et signal om, at din økonomi ikke kan holde til endnu et privatlån.

Derfor vil låneudbydere ikke påtage sig den risiko at låne dig penge. Du vil nemlig kun få bevilget et privatlån, hvis du vurderes til at være låneegnet. Er du RKI-registreret, vil du automatisk blive vurderet som uegnet.

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Vil du være helt sikker på om du er i RKI, anbefaler vi at du tjekker op på det.

Du har heldigvis et par muligheder, hvis du gerne vil slettet som dårlig betaler.

Vil du ud af RKI, kan du enten vælge at (1) afbetale gælden eller (2) vente 5 år.

Den mest anbefalingsværdige vej er naturligvis at afbetale gælden hos den virksomhed, der har registreret dig. Det kan måske virke nemmere sagt end gjort. Men hvis du har motivation til at få styr på dine finanser, er gældfrihed indenfor rækkevidde.

Gæld tynger gevaldigt i dagligdagen, hvorfor du bør få styr på din økonomi allerede i dag – det kan næsten kun gå for langsomt.

Lægger du et budget over dine indtægter og udgifter, vil du langt hurtigere kunne se lyset for enden af tunnelen.

Find nogle af de billigste privatlån online

Online privatlån som forbrugslån og kviklån har fået et ry for at være alt for dyre og nemme at optage, så forbrugeren bliver lokket ud i en gældsfælde.

Vi vil dog gerne aflive den myte, da det i bund og grund handler om at undersøge markedet til bunds, så du finder et privatlån, der tilbyder dig fordelagtige lånevilkår.

I dag er det nemlig muligt at finde billige privatlån online til konkurrencedygtige renter og gebyrer.

Billig lån

Når du vil finde det billigste privatlån på nettet, bør du især kigge på ÅOP, hvilket står for de årlige omkostninger i procent.

I ÅOP’en indgår bl.a.: 

 • Renter
 • Stiftelsesomkostninger
 • Administrationsgebyrer
 • Faktureringsgebyrer

Vi kan derfor sige, at ÅOP’en er en god indikator på lånet samlede pris over et år. Dog spiller lånebeløbet og løbetiden også en væsentlig rolle, hvis du vil benytte denne procentsats i en sammenligning af billige privatlån.

I tilfældet med privatlån, der eksempelvis indbærer et mindre beløb på 10.000 kroner med en løbetid på 2 måneder, vil ÅOP’en som regel være høj – særligt hvis du sammenligner dette lån med et større beløb og længere løbetid.

Derfor er det essentielt, at du kun sammenligner privatlån, der har samme lånebeløb og løbetid, så du er sikker på at sammenligne appelsiner med appelsiner.

Privatlån behøver ikke være dyre

I øjeblikket kan du få et privatlån til en rente ned på 30,9%. Det er meget billigt, men det kræver, at du har en god økonomi og får en positiv kreditvurdering.

Renten vil blive fastsat ud fra den risikoprofil, låneinstituttet vurderer, du hører til. Hvis du får tilbudt en rente på over 20%, bør du overveje, om du skal låne pengene.

Hvis låneinstituttet kategoriserer dig med en høj risikoprofil, så tag det som et vink med vognstang om, at du nok ikke bør optage et privatlån.

Derudover må du ikke glemme, at det langt fra er alle låneudbydere på nettet, der kan komme ned på en rentesats, der er under 5%.

Rentesatsen varierer nemlig fra udbyder til udbyder, hvorfor det absolut billigste privatlån, der reklameres med på markedet, normalt ikke er de lånevilkår, du skal stile efter.

Renteeksempler på privatlån fra vores liste

LånebeløbRentesats fra
25.000 – 500.000 kr.3,55 %
10.000 – 500.000 kr.7 %
10.000 – 150.000 kr.6,93 %
1.500 – 20.000 kr.94,91 %

Privatlån uden sikkerhed

Da privatlån både kan optages i banken og på nettet, vil du både kunne opleve privatlån med og uden sikkerhed. Særligt når det omhandler lån til større investeringer, vil banken kræve, at du kan pantsætte værdigenstande, så de under alle omstændigheder vil modtage betaling for privatlånet.

Vælger du derimod et privatlån på nettet, skal du ikke bekymre dig om at stille værdier som garanti for lånet.

I dag tilbyder alle online låneselskaber privatlån uden sikkerhed. Det vil sige, at du slipper opgive bil, ejerbolig elle andre værdifulde ejendele som sikkerhed for dit lån.

Det er en klar fordel for dig, der: 

 • Ikke ejer bil, bolig og andet af værdi.
 • Ikke vil løbe den risiko at miste dine ejendele.

Privatlån uden sikkerhed giver dig altså en vis tryghed i løbet af din låneproces. Derudover får du her en langt nemmere og hurtigere ansøgningsproces, da det kan være besværligt og tidkrævende at pantsætte ejendele. Ofte bliver der også opkrævet et ekstra gebyr for sikkerhedsstillelse.

Men når det er sagt, indebærer privatlån uden sikkerhed typisk en lidt højere rente. Den primære grund til dette er, at renten udgør den eneste form for garanti, som udbyderen kan gøre sig for at sikre, at de får betaling for lånet.

Læs mere om lån uden sikkerhed her.

Er privatlån uden dokumentation?

Henvender du dig til en traditionel bank, når du vil lægge en låneforespørgsel, vil du som regel blive bedt om at indsende dokumentation i form af årsopgørelser, lønsedler og budget over din privatøkonomi.

Dette undgår du, når søger om privatlån på nettet. Du skal allerhøjest kunne indsende dine seneste lønsedler, hvis der bliver stillet krav om job og minimumsindtægt. Det er dog yderst sjældent, at du støder på denne betingelse online. Typisk hænger dette samme med lånebeløbets størrelse, da mindre lånesummer som regel indbærer færre krav til indtægt sammenlignet med større lån.

Generelt set er online privatlån dog uden dokumentation.

Privatlån – din profil

Din låneprofil er afgørende for, om du kan få et privatlån uden sikkerhed. Privatlån er uden sikkerhed og dokumentation, og bliver bevilget på baggrund af følgende oplysninger:

Dine personlige oplysninger

Bor du alene eller, er du gift eller har en samlever? Er du skilt eller enke? Er du fyldt 18, 21 eller 25 år?

Alle disse faktorer kan have en betydning for din kreditvurdering, da to indkomster pr. husstand som regel giver dig en fordel frem for blot én.

For at komme i betragtning til et privatlån, skal du derudover også have et CPR-nummer, et NemID samt være dansk statsborger med fast bopæl i landet.

Dine boligforhold

Hvilke boligform har du – ejerbolig, lejebolig, andelsbolig, c/o adresse, eller bor du hjemme? Normalt giver det pluspoint, hvis du ejer din egen bolig, da det er tegn på en sund økonomi.

Din beskæftigelse og økonomi

Er du funktionær, timelønnet, månedslønnet, 14-dages lønnet, selvstændig, arbejdsløs, pensionist, studerende, kontanthjælp, hjemmegående eller efterlønsmodtager?

Hvis du er i beskæftigelse, hvor længe har du været det? Er du medlem af en A-kasse? Og hvad er din månedsløn før og efter Skat?

Det er naturligvis en fordel, hvis har en fast indkomst og er i beskæftigelse, da du herved kan fremvise en stabil økonomi. Er du registreret i RKI eller Debitor Registret, vil det ikke være muligt for dig at få et et lån bevilget.

Alle ovennævnte oplysninger danne grundlag for en kreditvurdering og er afgørende for (1) om du får lånet bevilget, (2) hvilken rente, du bliver tilbudt.

Vi vil dog understrege, at kravene hos de enkelte låneselskaber kan være knap så strenge. Her handler det hovedsageligt om, hvilken udbyder du vælger, samt hvor stort et beløb, du søger om.

Gode råd om privatlån

Hvad har du brug for at vide, før du optager et privatlån?

 • Som det allerførste bør du gøre det helt klart, om du virkelig har brug for at låne penge.

Et lån vil altid medføre ekstra udgifter, hvorfor du nøje skal overveje, om et privatlån er nødvendigt for dig og din økonomi. Måske kan du finde besparelser i dagligdagen, som giver dig et tilstrækkeligt råderum til at dække dit finansieringsbehov.

Vi anbefaler derfor, at du lægger et realistisk budget over din økonomi, så du langt nemmere kan se, hvor du kan spare.

SMS lån udbetaling med det samme
 • Løbetiden og lånebeløbet skal vurderes i forhold til dit budget.

Løbetiden og lånebeløbet hænger uløseligt sammen med, hvor store dine månedlige afdrag vil blive. Vælger du en kort løbetid, skal du naturligvis betale mere i afdrag hver måned, end tilfældet med en lang løbetid.

Du bør derfor gå din privatøkonomi efter i sømmene, så du vælger beløb og løbetid ud fra dit budget.

 • Afhængig af formålet med lånet er det også godt overveje løbetiden.

Hvis du eksempelvis låner penge til en rejse og din økonomi kun kan bære et afdrag, der bevirker, at lånet skal afdrages i 8 år, så vil det nok være klogt at finde en billigere rejse – eller måske udskyde rejsen til du har sparet en del af beløbet op. Skal du derimod låne til en bil, vil en løbetid på 8 år måske være mere passende.

 • Du bør også spørge dig selv, om du stadig kan afdrage på lånet, hvis din indtægt ændrer sig.

Livet er uforudsigeligt. Du kan derfor komme ud for arbejdsløshed eller anden ændring i din økonomi, der gør det svært at afdrage lånet. Skulle uheldet være ude, bør du altid kontakte den pågældende låneudbyder, så i sammen kan finde en løsning på problemet.

Låneudbyderen er naturligvis også interesseret i, at du kan klare dine afdrag. Derfor er de, i langt de fleste tilfælde, åbne overfor at ændre din afdragsplan, så den passer til din nuværende situation.

Sådan søger du om privatlån på nettet

Hvis vi sammenligner lån i banken med privatlån online, indebærer sidstenævnte en langt nemmere og hurtigere låneproces. Du kan nemlig ansøge om et lån direkte fra stuen eller på farten, da hele ansøgningen foregår online via udbyderens hjemmeside.

Du er altså ikke afhængig af tid og sted, når du vil søge om et privatlån på nettet. Du kan sågar ansøge fra enhver enhed, hvad enten du sidder med din computer, tablet eller smartphone. Det eneste, du derudover har brug for, er en internetadgang og dit NemID.

Hurtig lån

Herefter kan du få udfyldt og indsendt en ansøgning på blot 5 minutter, hvis du har alle de nødvendige oplysninger ved hånden.

I den online låneansøgning bliver du typisk bedt om at opgive informationer om:

 • Fulde navn og adresse
 • Alder og CPR-nummer
 • Civilstatus og bolig
 • Indkomst og job
 • Bankoplysninger

Du skal desuden angive lånebeløb og løbetid, så udbyderen kan vurdere dit låneønske op imod dine personlige og økonomiske forhold.

Når du indsender ansøgningen med dit NemID, giver du samtidigt låneudbyderne tilladelse til at indhente kreditoplysninger om dig fra SKAT. Det er ud fra disse i sammenspil med din låneansøgning, der ligger til grund for udbyderens kreditvurdering af dig.

Vurderer låneudbyderen dig egnet til at låne det ønskede beløb, vil du kort tid efter blive godkendt til lånet. Herefter vil du modtage en lånekontrakt, som du enten kan acceptere eller ignorere. Kontrakten er først bindende, når du underskrive den med dit NemID.

Det er altså 100% uforpligtende at søge om et privatlån hos en online låneudbyder.

Husk! Du har 14 dages fortrydelsesret som låntager, hvis du alligevel ikke ønsker at optage lånet. 

Find privatlån online – vi hjælper dig

På Pengeinfo.dk har vi samlet mange af de bedste og mest aktuelle online privatlån på markedet i dag. Du finder privatlån i forskellige prisklasser og størrelsesordner, som du kan filtrere efter dine specifikke kriterier.

Benyt vores sammenligningstjeneste til at finde, sammenligne og udvælge det helt rette privatlån til dig og dine behov.

3 populære udbydere, der udlåner privatlån

Basisbank

Basisbank er en af Danmarks største og mest populære udbydere af privatlån. Du kan låne alt mellem 30.000 og 500.000 kroner, der kan bruges som billån, boliglån og samlelån. Renten er særdeles attraktiv sammenlignet med selv bankernes priser.

Læs mere om Basisbank

L’EASY

L’EASY tilbyder andet en hårdevidevarer og elektronikprodukter – du kan nemlig også optage fordelagtige kontantlån hos denne velkendte koncern. De tilbyder lån på op til 150.000 kroner, som du kan bruge på lige dét, du har lyst til.

Læs mere om L’EASY

SparXpres

Med Spar Nord Bank i ryggen er SparXpres en særdeles pålidelig udbyder på det online lånemarked. Du kan låne fra 10.000 kroner og op til 50.000 kroner hurtigt og trygt. Hos SparXpres får du ligeledes mulighed for at tilføje en tryghedsforsikring med til dit lån.

Læs mere om SparXpres

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Privatlån

Seneste nyheder