RKI og lån – er det en god cocktail?

Hvad er RKI?

RKI register er et kreditregister som registrerer dårlige betalere. Og det er uanset grunden til at en person er kommet i økonomisk uføre. Man bør ikke være i tvivl hvis man har en RKI registrering, men tjek om du er i RKI på Experians hjemmeside www.dininfo.dk. Med NemID kan du se din RKI status. Experian ejer RKI, som tidligere hed Ribers Kredit Information.

Lån trods RKI

Negativ RKI registrering en af faktorerne for at få et lån. Du er måske landet på denne side fordi du i din foretrukne søgemaskine har søgt: lån penge rki ingen hindring. Er det muligt at få et RKI lån spørger du måske. Er der i det hele taget noget der hedder RKI lån? Der er IKKE noget der hedder RKI lån. Men der er mange der er desperate for at låne penge selvom de står i RKI. Derfor er der mange søgninger på nettet om dette emne. En typisk søgning er RKI lån. Men det enkle svar på om det er muligt at låne penge selv med en RKI registrering er: Ja. Det er muligt. Men kun for et fåtal af dem der er registreret.

Lån

Vi skal tilbage til årsagen til at du er blevet registreret i rki.dk. Hvis du ikke har vilje til at betale og er ligeglad med de henvendelser du får fra bank, kreditinstitut eller andre du skylder penge, så skal du ikke regne med at få et lån. Det vil heller ikke være fair at give dig et lån hvis du ikke føler ansvar for at betale det tilbage. Hvis du er havnet i RKI registeret pga af forhold, som du ikke selv har været herre over er det ikke umuligt at du kan få et lån trods RKI. Men det kræver at du kan dokumentere årsagen til at du er registreret i RKI og at din økonomi nu er i balance. Du skal altså bevise overfor långiver at du har både evne og vilje til at betale selvom du er registreret i RKI.

RKI sletning

Står du i RKI og har du virkelig brug for et lån til dig og din familie så behøver det ikke at være ønsketænkning. Hvis din økonomi igen er i orden kan du blive slettet i RKI. Hvad kræver det? Det kræver at du betaler din gæld eller får en aftale om at indfri hele gælden med et mindre beløb end du skylder mod at få en saldokvittering og at blive slettet i RKI.

Med NemID (den du anvender til din Netbank) kan du se om du er registreret i RKI på Dininfo.dk. Siden er en service der er stillet til rådighed af Experian. Gå til siden her.

Forbrugslån

Når først du er slettet åbner mulighederne sig for dig igen: Kviklån (men det er en alt for dyr måde at låne penge på) – Forbrugslån – Billån – Boliglån – Huslån – Kreditkort og hvad de nu hedder alle de forskellige låneformer. En RKI registrering er altså ingen hindring. Det kræver blot at du har en god forklaring på hvorfor du står i RKI og / eller at du har mulighed for at blive slettet af registeret f.eks. ved at indfri din gæld.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » RKI og lån – er det en god cocktail?