6 ting, du skal være opmærksom på ved prissammenligningstjenester

Priser på abonnementer, elektronik, lån, fly og meget mere bliver alt sammen sammenlignet online, og disse prissammenligningstjenester kan også være en stor hjælp, når du skal finde ud af, hvor det er billigst at købe en specifik vare eller service. Men for at få mest muligt ud af din sammenligning er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

De fleste har på et eller andet tidspunkt i deres liv oplevet at købe en vare eller service ét sted for efterfølgende at finde ud af, at de kunne have købt den billigere et andet sted. For at undgå at sidde med en følelse af at være blevet snydt for en væsentlig besparelse kan man bruge en sammenligningstjeneste til på forhånd at undersøge, hvor den vare eller service, man er interesseret i, er billigst. 

Prissammenligningstjenester kan være et brugbart og værdifuldt værktøj, når du skal forberede et køb, da det giver dig et godt udgangspunkt for at finde den samme vare eller service til en billigere pris. Dog er der nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du blindt foretager et køb baseret på information fundet via en prissammenligningstjeneste.

Nedenfor gennemgår vi de seks vigtigste ting, du skal have for øje, når du bruger prissammenligningstjenester som pejlemærke for dit næste køb.

1. Mangelfuld oversigt

En ting, du skal være særligt opmærksom på, er, at prissammenligningstjenester ikke viser varer eller services fra alle virksomheder på det danske marked. Det betyder med andre ord, at du ikke kan vide dig sikker på, hvorvidt det i virkeligheden er den billigste pris, du får vist, eftersom du ikke bliver præsenteret for alle mulighederne på markedet. Her kan det være fordelagtigt at tjekke flere forskellige prissammenligningstjenester, så du får et mere komplet overblik over dine muligheder.

2. Betalt eksponering

De virksomheder, du som forbruger finder på en prissammenligningstjeneste, er dem, der har betalt et beløb til prissammenligningsplatformen for at få et link til deres produkter eller services i oversigten. Dette rejser naturligvis spørgsmålet om, hvor objektive disse sammenligningstjenester kan være, når de tjener penge på at henvise forbrugere til virksomheder, der betaler for det.

3. Ulogisk rækkefølge

Normalt når man bliver præsenteret for en prisliste over produkter og services, som det er tilfældet med prissammenligningstjenester, vil man helt automatisk gå ud fra, at det første produkt eller den første service på listen er den billigste. Sådan forholder det sig dog ikke altid på disse platforme, eftersom det er muligt for virksomheder at betale et ekstra beløb for at lægge øverst på listen, hvilket er attraktivt, netop fordi mange automatisk tænker, at de så er de billigste. Sørg derfor altid at tjekke, hvorvidt den virksomhed, der ligger i toppen på siden, nu også er den billigste løsning.

4. Opdaterede priser

Selvom de fleste prissammenligningssider dagligt opdaterer priser og oplysninger på de produkter og services, de præsenterer på deres liste, kan det være en god idé at dobbelttjekke, at det beløb, der står på prissammenligningstjenestens hjemmeside stemmer overens med den pris, der fremgår af den givne virksomheds hjemmeside. Det er heller ikke altid sikkert, at de forskellige sammenligningstjenester er opdaterede med kortvarige tilbud, så det er altid en god idé manuelt at undersøge markedet lidt på egen hånd.

5. Komplicerede produkter

Mens nogle produkter er nemme at sammenligne, både hvad angår pris og egenskaber – for eksempel mobiltelefoner eller anden elektronik –, er der andre produkter, der ikke er helt så ligetil – for eksempel forsikringer og lånetilbud. Hvis du har brug for at sammenligne priser på mere komplicerede produkter som eksempelvis et forbrugslån, er det vigtigt at bruge en sammenligningstjeneste, der tager forbehold for alle faktorer, der er væsentlige for at kunne lave en reel sammenligning, herunder blandt andet lånebeløb, løbetid, rente og udbetalingstid.

6. Udenlandske sammenligningstjenester

Nogle gange kan det være billigere at købe en bestemt vare i udlandet. Det kan du tjekke ved at bruge en international sammenligningstjeneste, der sammenligner priser på produkter fra forskellige lande i Europa omregnet til danske kroner. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at den pris, du ser, formentligt ikke indeholder fragt. Det er med andre ord ikke sikkert, det i sidste ende er billigere at købe produktet i udlandet, når du medregner fragtomkostningerne.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » 6 ting, du skal være opmærksom på ved prissammenligningstjenester