Boligkøbsbevis

Skal du købe ny bolig kan du i de fleste banker få et boligkøbsbevis.
Fordelen ved det er at din økonomi er gennemgået og ‘tryktestet’ og du ved hvad du har råd til. Eller du ved hvad banken synes du har råd til.

Når du har et boligkøbsbevis ved du hvilken prisklasse du skal kigge efter. Og når du finder den bolig du og din familie kunne tænke sig at købe og den ligger inden for dine økonomiske rammer, så kan du slå til med det samme. Ejendomsmæglerne ser med stor velvilje på dig som potentiel køber hvis du har et boligkøbsbevis i hånden. Det betyder at du er parat og en seriøs boligkøber.

Vær opmærksom på at et boligkøbsbevis ikke vare evigt. Der gælder normalt i nogle måneder fra 3 måneder til et år. Grunden til det er selvfølgelig at din økonomi kan ændre sig over tid.

Hvis din økonomi er uændret og dit boligkøbsbevis er ved at udløbe, så husk at få det fornyet i din bank. Hvis du ønsker at udstede dit eget boligkøbsbevis, så gælder det om at have kontanter på kontoen og tjek på din egen økonomi. Da der ikke er nogen rådgivere – f.eks. din bank der står bag udstedelsen, så skal du kunne dokumentere udgifterne overfor ejendomsmægleren og ikke mindst overfor det realkredit institut hvor du ønsker at optage dit boliglån.

Det er altid en god ide at have et privatbudget som er up to date og realistisk. Samtidig hjælper det meget på processen hvis du har bevist at du kan spare penge op. Måske har du sparet op til udbetalingen over en årrække med en månedlig betaling svarende til dine fremtidige udgifter til den bolig du kunne tænke dig at købe. Hvis det er tilfældet, så har du bevist din evne til at kunne betale hvad det koster.

Det er altid svært at overbevise en økonomisk rådgiver om at man lige pludselig kan undvære flere tusinde kroner i sit privatbudget om måneden. For hvad er det lige der skal skæres ned på. Med de boligrenter der har været de seneste år så vil det ikke være klogt at finansiere den del af sit boligkøb med et dyrt forbrugslån. Hvis det er din eneste mulighed, så er det bedst at lade være eller at finde en billigere bolig. Men held og lykke med dit eventuelle boligkøb.

Lån penge nu
Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Boligkøbsbevis