Derfor betaler du stadig penge selvom renten er 0%

Man siger normalt, at renten er prisen på penge, og dermed hvad det koster at låne penge. Så hvis renten er på 0%, så burde det betyde nul afkast til lånegiver og nul udgifter til lånetager – men sådan er boliglånet bare ikke skruet sammen.

Når en boligejer optager et F1-lån får han en rente på 0%, men skal alligevel betale 820 kr. om måneden efter skat for et afdragsfrit lån på 1 million kroner, skriver Finans.dk.

Dette skyldes, at låntager ikke længere skal betale til investorer i obligationslånet men derimod direkte til realkreditinstitutterne – og dette kan komme til at stige ydereligere, eftersom Nykredit og Totalkredit har varslet ydereligere prisstigninger fra 1. juli.

To af de landets største realkreditinstitutter, Realkredit Danmark og Nykredit, er netop begyndt at afholde auktioner, og det ser ud til, at renten på F1-lånet bliver tredoblet ift. den seneste auktion. Men dette er ifølge Jyllands Posten småpenge, da den kun vil betyde en stigning på omkring 100 kr. per million.

Der kan dog stadig være mange penge at spare ved at vælge det rigtige boliglån, og det anbefales dermed, at man sammenligner inden man beslutter sig hvilket lån, man gerne vil have. I en tidligere artikel skrev f.eks., at det kan koste op imod 30.000 kr. at skifte realkreditlån.

Prøv selv – sammenlign lån her.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Derfor betaler du stadig penge selvom renten er 0%