Hvis du ikke kan betale, har det konsekvenser

Står rudekurverterne i kø i din postkasse? En rudekurvert er typisk et brev fra en offentlig instans eller en rykker. Hvis du ikke kan betale dine regninger eller eventuelle afdrag på dine lån, som du har forpligtet dig til får du en rykker. Kan du ikke betale efter adskillige rykkere bliver du indberettet til RKI – Ribers Kredit Information, som ejes af Experian.

Lån penge

Hvad er konsekvensen af det? Helt enkelt det er slut med at købe på kredit eller låne penge banken. Vil du risikere det? Skulle du være så uheldig at komme bagud med dine regninger, så sørg for at gå i dialog med dem du skylder penge. Jeg anbefaler at tage følgende nødvendige skridt:

  1. Kontakt dem du skylder penge
  2. Tilbyd aftale om afdrag der er realistisk
  3. Overhold aftalen

Skulle du være så uheldig at blive indberettet til RKI, så må du hurtigst muligt begynde at spare op til at kunne indfri din gæld. Når du har sparet en del af det skyldige beløb op, så kontakt det firma, du skylder penge og tilbyd dem at betale de penge du har mod at få en saldokvittering og at blive slettet i RKI. Vedlæg et realistisk budget og beskriv din situation som den er og hvilke muligheder fremtiden byder på med hensyn til indtjening. Vær ærlig. Skjul ikke noget. Hvis du bliver slettet i RKI, så lær af dine fejltrin. Sørg for ikke at bruge flere penge end du tjener. Hold igen med dyre forbrugsgoder, som ikke passer til dit budget. Får du brug for at låne, så sørg for at der er luft i dit budget – også til afdraget på lånet.

Forbrugslån
Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Hvis du ikke kan betale, har det konsekvenser