Lån på dit glatte ansigt!

Sjovt udtryk – ‘Lån på dit glatte ansigt’. Men hvad betyder det?

At låne på sit glatte ansigt betyder at långiver har så meget tillid til- og kender låntager så godt at de gerne laver aftale om et lån helt uden sikkerhed.

Billige kviklån

Et lån uden sikkerhed også kaldet et blanco lån er altså et lån, hvor der blot ligger et lånedokument – en aftale – til grund for en større udbetaling.

Hvis der tages sikkerhed er det typisk pant i bil, hus eller anden løsøre. Hvis man tager pant i en bil skal der udfærdiges pantsætnings dokumenter og pantet bliver registreret i Bilbogen (se den på tinglysning.dk), så den ikke kan pantsættes til anden side.

Lån penge på dit glatte ansigt – hvad betyder det? – Del det på twitter!

Fordele ved at etablere sikkerhed

Fordelen for långiver er åbenlys. Hvis låntager ikke betaler har de via pantet mulighed for at tvangssælge bilen og dermed få indfriet hele eller dele af lånet.

Men når man låner på sit glatte ansigt, så er det udelukkende personen, som långiver kigger på.

Hvordan låner man på sit glatte ansigt?

Det kræver enten at banken eller låneinstituttet kender dig godt eller at du kan dokumentere at  du har en god økonomi og ikke har været bagud med dine betalinger.

Det siger sig selv at en der er registreret i RKI ikke kan få et lån på sit glatte ansigt eller et lån uden sikkerhed.

Hvis du ikke kan få et lån uden sikkerhed – hvad kan du så gøre?

Det er muligt at få en god ven eller et familiemedlem til at kautionere for lånet. I sådan et tilfælde skal långiver ind og kredittjekke kautionisten.

Her vil man se på hvor god en økonomi vedkommende har – om han har fast ejendom, bil mv. og hvor mange penge han skylder væk.

Billån

Hvis den du foreslår som kautionist også står i RKI, så tror jeg ikke du skal regne med at få lånet selv om du kan stille sikkerhed i form af en kautionist.

En anden situation hvor det kan være svært at få et lån uden sikkerhed er hvis man er teknisk insolvent.

Hvad betyder det at være teknisk insolvent?

At være teknisk insolvent vil sige at man – f.eks. i sit hus – skylder mere væk end det er værd.

Hvordan kan man komme til det?

Det er der mange der er kommet ud for i forbindelse med at huspriserne begyndte at falde i 2007.

Hvis en husejer f.eks. har et hus der i 2005 blev vurderet til 2. millioner kroner og dengang optog så meget han kunne som kreditforeningslån ( 80% ), så har han et realkreditlån på 1,6 millioner kroner.

Lån penge

Nu – her i 2011 er huset måske faldet i værdi. Det bliver måske kun vurderet til 1,5 millioner kroner. Surt – ja og fra at have en friværdi på 400.000,- kroner er han nu teknisk insolvent.

Hvis han sælger huset skylder han stadig penge.

Det kræver derfor en rimelig god økonomi at kunne få et større lån uden sikkerhed. Men det er da værd at prøve inden man skal ud og finde en kautionist. Held og lykke!

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Lån på dit glatte ansigt!