Hvad er dit motiv til at investere?

Motiv til investering

Inden du går i gang med at investere dine penge skal du måske tænke lidt over dit motiv. Er du ked af at se at du får 0% i rente af dine penge i banken. Ønsker du at gå mere aktivt ind i investering af dine pensionsmidler eller dit motiv til at investere at spare penge i skat.

Det du investerer i afspejler ofte motivet. Vær ærlig overfor dig selv og skriv dit virkelige motiv ned. Oplys det overfor den investeringsrådgiver, som skal hjælpe dig med din investering.

I formularen her til venstre kan du for eksempel se hvilke udbydere der er af solenergi projekter. Jeg har forsøgt at gøre det lidt mere gennemskueligt ved at guide dig med krav til indtægt og hvor meget der skal investeres. Det vil sige hvor mange penge du skal have op af lommen.

Gør din risikovillighed op

Er du villig til at løbe en risiko? Afkast og risiko hænger ofte sammen hvilket betyder at jo højere risiko du tør løbe jo større chance er der for et højt afkast. Den største risiko du kan løbe er at tabe alle de penge du har investeret. I nogle tilfælde mere. Lån penge og gear dine investeringer! Så lød det i de glade nuller. Der var flere – også helt almindelige lønmodtagere – som gearede deres investeringer. Dvs de lånte til deres investeringer. Hvis investeringen gik tabt stod de tilbage med et stort lån. De tabte deres egne penge og skyldte pludselig mange penge væk.

Træerne gror ikke ind i himlen. Vær derfor realistisk og lad være med at gamble med dit hus og din pensionsopsparing. Hvis du har mod på at løbe en høj risiko så gør det med penge du godt kan undvære.

Investering for lånte penge er ikke en god ide.

Læs om investeringer i dagbladene og følg de trends der er. I øjeblikket er det solenergi der optager mange for en del år siden var det skibsanparter og vindmøller. Fælles for dem alle er at det er trends og en trend varer sjældent ved i langt tid.

Afpas derfor din investeringshorisont efter om det er en trend eller om det er en investeringsform som har eksisteret i mange årtier.

Lån penge
Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Hvad er dit motiv til at investere?