Sådan bliver du påvirket af den økonomiske turbulens

Den seneste periode har været påvirket af stigende boligpriser, et utilregneligt aktiemarked og faldende oliepriser, hvilket har ændret situationen for mange danskere. Selvom der er mange, som er tabt penge på aktier, og andre investeringer, så er de økonomiske ændringer ikke udelukkende dårlige nyheder for den almene danske.

Pengeinfo.dk har samlet en række økonomiske poster, som har ændret sig for den almindelige dansker i takt med de økonomiske udsving.

HUSET

Først og fremmest så har renten ændret sig markant, og faldet, hvilket betyder, at det er blevet billigere at låne penge til at købe bolig, og flere danskere har dermed råd til at købe bolig. Dette har fået boligpriserne til at stige, og giver i den sammenhæng boligejerne en større friværdi i deres bolig, men gør det til gengæld sværere for førstegangskøberne at komme ind på boligmarkedet. Men det lave renteniveau sparer en almindelig familie op til 1000 kr. om måneden, viser en beregning som Pengeinfo.dk har lavet.

Samtidig er olieprisen faldet, hvilket gør det billigere at varme sit hus op, hvis man har et oliefyr installeret.

BILEN

Bilen er ligeledes blevet billigere at have. Først og fremmest er olieprisen faldet markant, hvilket har betydet, at benzinpriserne ligeledes er faldet. Samtidig så er billånet blevet billigere i takt med den lavere rente, så det er også blevet billigere at optage et billån.

Billån

OPSPARING OG PENSION

Den lave udlånsrente smitter naturligvis også af på indlånsrenten, hvilket betyder, at mange danskere har været nødsaget til at investere deres penge i stedet for at have dem stående på en bankkonto – og i takt med at aktiemarkedet har været så volatilt det sidste stykke tid, og er faldet mere end det et steget, så har mange danskere tabt penge.

Herudover har de store pensionskasser oplevet et fald i deres aktiebeholdninger, hvilket er gået ud over den almene danskers pensionsopsparing.

JOBBET

Sidste men ikke mindst har jobsituationen i Danmark forbedret sig. Lønniveauet et steget og flere et kommet i arbejde.

FORBRUGSLÅN

Selvom danskerne som udgangspunkt har fået en bedre økonomi, så er der stadig flere danskere som optager lån til forbrug. Lån af penge til renovering af køkken og andre ting i hjemme er blevet populært, og det kan da også nogle gange betale sig, hvis man vælger det rigtige lån med omhu.

Sammenlign de forskellige online lån på Pengeinfo.dk.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Sådan bliver du påvirket af den økonomiske turbulens