Skal jeg låne penge i banken eller online?

Skal jeg låne penge i banken eller online?

Der er flere forskellige lånemuligheder, hvis du er på udkig efter et såkaldt forbrugslån. Vi giver dig et overblik over fordele og ulemper ved at låne dine penge i banken og ved at låne dem online gennem et finansieringsselskab. 

Når danskerne skal låne til en ny bolig, så er det typisk banken eller et realkreditinstitut, som der lånes penge i. Men hvad hvis du mangler penge til en ny bil, et køkken, bryllup eller en rejse? Hvor er det så bedst at finde pengene? 

Lån til udgifter der har med dit private forbrug at gøre kaldes et forbrugslån. Og her behøver du ikke nødvendigvis spurgte direkte ned i banken, for når det kommer til forbrugslån, er der mange forskellige muligheder for at låne pengene. 

De seneste år er der kommet mange forskellige låneselskaber ind på det online marked, og det betyder, at der er stor konkurrence, og derfor er priserne på online forbrugslån ofte værd at kigge på, inden du siger ja tak til bankens lånetilbud.

Et online finansieringsselskab låner penge ud til privatpersoner uden krav om, at du skal kunne stille sikkerhed for pengene. Det gør det nemmere at blive godkendt til et lån.

Lån er forretning 

Når du er på udkig efter et lån, så er det faktisk det samme som et være på udkig efter et par sko til den bedste pris. Ligesom et par sko findes i mange forskellige butikker, som har forskellige priser, så kan du også finde lån ved forskellige banker eller finansieringsselskaber med forskellige priser. Det handler om at finde det billigste lån, og du har flere forskellige muligheder for at finde det bedste lån.

Efter finanskrisen, hvor mange banker måtte dreje nøglen om, blev bankerne mere tilbageholdne med at udlåne penge til privatpersoner.

Hvis du låner penge i banken 

Når du låner i din egen bank, tjener banken penge – i form af renter, gebyrer og stiftelsesomkostninger – ved at låne penge til dig. Når du mangler et forbrugslån, kan banken for eksempel tilbyde dig en kassekredit eller et kreditkort med en bestemt rente for det lånte beløb. 

Ofte kan en bankrådgiver give dig den opfattelse, at renten eller lånets øvrige betingelser ikke står til forhandling. Her skal du huske, at en bank også bare er en forretning, der skal tjene penge, og nogle gange er det muligt at forhandle betingelserne omkring lånet. 

Hvis banken står fast, så kan det være en idé at undersøge andre lånemuligheder. 

Skal jeg låne penge i banken eller online?

3 fordele ved at låne penge i banken

  1. Du kan modtage rådgivning fra din bankrådgiver 
  2. Du har alle dine penge og lån samlet i banken 
  3. Lånet kan være billigere i en bank – til gengæld kan det være sværere at få lov til at låne. 

Når du låner penge online 

Før du går i gang med at kigge efter online lån, er det altså fint, at du har været omkring din egen bank. Du vil da have en idé om, hvad renten og andre udgifter er for et lån i banken, og du har også gjort dig tanker om, hvor mange penge du har brug for, samt hvad du har råd til at afdrage om måneden. 

Du kan nu drage fordel af, at det er utrolig nemt at sammenligne de mange forskellige forbrugslån online. Du får hurtigt et overblik over, hvad du skal betale i rente og hvad lånets ÅOP er. 

Når du har fundet det bedste tilbud, så kan du holde det op imod bankens lånetilbud og overveje, hvad der giver bedst mening for dig og din økonomi. Med et online lån har du ofte mulighed for selv at vælge, hvor langt lånets løbetid er og dermed, hvor meget du vil afdrage om måneden, ligesom en online låner ikke vil blande sig i, hvordan du har lyst til at bruge de lånte penge. 

3 fordele ved at låne penge online 

  1. Du er anonym, og udlåneren vil ikke blande sig i, hvad du vil bruge pengene til
  2. Du kan nemt sammenligne lån online og på den måde få det bedste online lån
  3. Det er nemt at blive godkendt til et online lån, og pengene er hurtigt på din konto
Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Skal jeg låne penge i banken eller online?