Derfor får du nej til dit boliglån

Selvom renten er lav, og du stadig kan lave nogle gode handler på at købe en ejerbolig, så er bankerne stadig ikke en smule tilbageholdende, når det kommer til at hjælpe dig med finansieringen. Jyllands Posten skriver i en artikel, at op imod 11 procent at boligkøberne får et nej fra banken, når der anmoder om et boliglån.

Du kan selv sammenligne boliglån her.

Lån penge online

Der kan være en lang række grunde til, at man ikke kan få lov til at låne pengene i banken. Årsager til, at du ikke kan få lån i banken er f.eks.

 1. Boligen er for billig
  Mange realkreditinstitutter finansierer ikke boliger, der koster under 500.000 kr.
 2. Boligen ligger det forkerte sted
  Hvis boligen er placeret i provinsen, kan du få svært ved at låne penge til boligen. Vi har tidligere skrevet, at i forlængelse af de dårlige vilkår for at optage lån i udkantsområderne, har Arbejdernes Landsbank introduceret deres egen lånetype, som skal hjælpe folk til at købe boliger i provinsen. Læs hele artiklen her.
 3. Din økonomi er ikke god nok
  Mange danske forbrugere forventer at de kan få mere for deres indkomst, end de egentligt kan. En god fingeregel er, at tage din samlede årsindkomst og gang den med 3,5, og det svarer så til, hvad ud kan få lov til at låne en bolig til.
 4. Dit budget er ikke realistisk
  En anden bekymring mange banker har, er, at du ikke kan lægge et realistisk budget for din økonomi. Mange banker kan dog hjælpe dig med at udfærdige et budget, men hvis du ikke kan acceptere dette, så risikerer du, at du ikke kan få lov til at låne penge til boligen.
 5. Standen på boligen
  Hvis boligen er faldefærdig og kræver renovering, så er det en beregning, der skal tages med ind i det store billede. Derfor vil bankerne ofte vurdere prisen på at istandsætte ejendommen, pålægge den det endelige lånebeløb.

Selvom tallet stadig er højt, så er det dog faldende. I 2012 var det op imod 18 procent af de potentielle boligejere, der ikke kunne få lov til at op tage et boliglån.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Derfor får du nej til dit boliglån