Nu bliver det nemmere at sammenligne boliglån

Den nuværende erhvervs- og vækstminister har netop modtaget en række fælles principper vedr. realkreditlån udarbejdet af Realkreditbranchen og Forbrugerrådet Tænk. Dette skal bruges til at gøre det lettere for forbrugerne at forstå lånedokumenterne og sammenligne renter og priser i forbindelse med nye tilbud på realkreditlån og hermed hjælpe til at skabe større gennemsigtighed på markedet.

Ifølge Penge.dk så udtaler ministeren, at han er glad for, at både Realkreditbranchen og Forbrugerrådet Tænk tager førertrøjen på, og laver nogle fælles principper som i sidste ende skal gøre det lettere for forbrugeren at få et realkreditlån.

Ser man i dag så er lånedokumenterne til optagelse af et stort realkreditlån enormt omfattende og svære at forstå, hvilket gør det svært for forbrugerne at vide, hvad de låner og hvilke vilkår de accepterer i forbindelse med optagelse af lånet.

De nye principper der er foreslået af Realkreditbranchen og Forbrugerrådet Tænk skal hjælpe forbrugerne til at danne sig et overblik over de væsentligste oplysninger og nøgletal i forbindelse med realkreditlånet.

De fælles principper omfatter;

  1. Der skal laves én sides introduktion, som skal hjælpe låntageren til at danne sig et hurtigt overblik over lånetilbuddet.
  2. Introduktionen skal omfatte hvilke dele af lånetilbuddet, der er tilpasset lånetagerens valg af produkter.
  3. Sproget i lånetilbuddet skal være let forståeligt og så enkelt som overhovedet muligt.
  4. Det skal fremgå tydeligt, hvor i låntilbuddet, at forbrugeren kan finde de skemaer og nøgletal, der gør det muligt at sammenligne lånetilbuddene.

Ifølge Penge.dk så har realkreditinstitutterne forpligtet sig til at gennemføre de fællesprincipper seneste den 1. februar 2017. I mellemtiden kan du selv sammenligne og låne penge lige her.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nu bliver det nemmere at sammenligne boliglån

Seneste nyheder