Minilån

Minilån – Et mindre beløb med hurtig udbetaling

Har du udset dig en ny sofa til stuen, den nyeste iPhone eller en afbudsrejse sydpå? Sådanne pengebehov kan nemt blive dækket med et online minilån. Men hvordan finde du det bedste minilån til din situation?

Minilån

På Pengeinfo.dk hjælper vi dig med at finde og sammenligne et udvalg af minilån, så du får langt nemmere ved at vælge blandt de mange minilån på markedet i dag.

Læs med her og få indblik i: 

 • Hvad minilån indebærer af fordele og lånevilkår
 • Hvilke faktorer du skal være opmærksom på ved minilån
 • Hvordan du finder, sammenligner og udvælger det bedste minilån til dig

Vi giver dig vigtige informationer om minilån online, så du er klædt på til at kunne træffe den endelige beslutning på egen hånd.

I låneoversigten her på siden om kviklån, finder du desuden en lang række af de bedste minilån i dag, som du kan sammenligne på tværs af afgørende parametre som lånebeløb, pris og udbetalingstid.

Hvad er et minilån?

Det er utroligt nemt at søge et minilån. Et minilån er et mindre lån (også kendt som mikrolån) – typisk fra 1.000 kroner til 10.000 kroner, du kan ansøge om på samme måde som et online kviklån eller forbrugslån. Det vil sige, at du kan ansøge om et minilån via internenettet hjemme fra dagligstuen og helt anonymt. Det eneste, du skal bruge, er en fungerende internetadgang, din computer, tablet eller smartphone samt et NemID.

Det særlige ved minilån er dog lånebeløbet lille størrelse, den hurtige ekspeditionstid samt den korte løbetid. Med andre ord er et minilån et lille lån, du hurtigt får udbetalt og indfriet igen.

Hurtig lån online

Minilån er ligeledes uden nogen form for sikkerhed, hvorfor du ikke skal pantsætte ejendele for at få lånet bevilget. Derudover kan dit minilån bruges på hvad end, du står og mangler. Du skal nemlig ikke angive en begrundelse for, hvorfor du ønsker at låne penge.

Det er derfor forholdsvis enkelt at søge om et minilån. Det er ikke ualmindeligt, at du får svar på ansøgningen indenfor få minutter. Udbetalingen tager fra 1-2 hverdage afhængig af den pågældende udbyder, ansøgningstidspunktet samt samarbejdet mellem bankerne.

Eksempler på udbydere af minilån:

Minilån 30 dage gratis

Er du kunde for første gang, kan du hos en række udbydere af minilån låne penge i 30 dage uden at betale renter og gebyrer. Det er et førstegangstilbud, mange gør brug af, da du i princippet kan låne helt gratis. Der er dog et men.

Den gratis periode varer nemlig ikke ved. Kan du ikke betale hele minilånet af indenfor de første 30 dage, skal du betale renter og yderligere omkostninger for minilånet i den resterende tid.

Det kan kan dog være en fordel at optage et minilån 30 dage gratis, hvis du går en lønseddel i møde, før de 30 dage er udløbet. Sådan får du sandsynligvis råd til at tilbagebetale lånet indenfor den rente- og gebyrfrie periode. I dette tilfælde skal du kun betale det lånte beløb tilbage – uden at betale en krone for selve lånet.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle udbydere, der tilbyder minilån i 30 dage, som både er uden renter og gebyrer. Så selvom minilånet er uden renter i 30 dage, skal du måske stadig betale for oprettelsen og administrationen af lånet, hvilket kan være kostligt i det samlede regnskab.

Du må derfor ikke glemme at undersøge, om dit minilån i 30 dage både er rente- og gebyrfrit. Ellers vil du stadig skulle betale for den service, der er forbundet med at optage et minilån online.

Minilån uden sikkerhed

Som nævnt tilbydes minilån uden sikkerhed, det vil sige, at minilån er “lån uden sikkerhed“. Du skal derfor ikke alliere dig med en kautionist eller pantsætte din bil eller dit hus. Det gør det meget nemmere og det gør det også billigere. Omkostningerne til en eventuel pantsætning vil være alt for stor i forhold til lånebeløbets størrelse.

Billigste lån

Da online minilån er uden sikkerhed, skal du altså ikke bekymre dig om at miste dine ejendele, hvis du ikke kan afbetale lånet. Minilån indebærer normalt også kun et mindre lånebeløb, hvorfor sikkerhedsstillelse som regel ikke er nødvendigt. Derfor er alle minilån uden sikkerhed, når du vælger at ansøge hos en online lånevirksomhed.

Du vil som regel opleve at stille sikkerhed for lån i banken. Særligt når det angår større lånesummer til investeringer som bil og bolig, vil du komme ud for at skulle pantsætte ejendele som garanti for lånet. Et minilån på eksempelvis 5.000 kroner vil ikke gøre det nødvendigt med sikkerhedsstillelse.

Minilån trods RKI – er det en mulighed?

Selvom et minilån som regel ligger på omkring 1.000 og 10.000 kroner, kan det blive en svær opgave at få et minilån godkendt, hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret. I dag vil du opleve, størstedelen af alle låneinstitutter ikke vil bevilge lån til RKI-registrerede danskere.

Det skyldes i høj grad, at du herved er stemplet som dårlig betaler, hvilket gør dig til en uattraktiv låntager. Långiveren kan nemlig ikke vide sig sikker på, om minilånet bliver betalt tilbage, da stadig mangler at afbetale anden gæld.

Hvis du vil gøre dig forhåbninger om at få bevilget et minilån trods RKI hos et online låneinstitut, skal du altså sørge for at få visket tavlen ren.

Det gør du enten ved at: 

 • Afbetale den gæld, der er skyld i din RKI-registrering
 • Vente 5 år, hvorefter du kan se dig fri fra registret

Vi anbefaler naturligvis, at du får styr på din økonomi, så du langt hurtigere kan blive slettet som dårlig betaler. Lægger du et grundigt budget over dine indtægter og udgifter, får du indblik i, hvor du kan spare i hverdagen. Herefter kan du bedre finde økonomisk overskud til at afbetale din gæld.

Gæld kan være en tyngende byrde i dagligdagen – både økonomisk og mentalt. Sørg derfor at genvinde overblikket over din økonomi ved at komme din gæld til livs. Sådan øger du din livskvalitet markant.

Minilån: Fordele og ulemper

Er du i tvivl om, om et minilån er den rette løsning til dig, får du her yderligere hjælp med på vejen. Minilån indebærer nemlig både fordele og visse ulemper, du bør tage højde for, inden du vælge lånetype.

Fordele

Med et minilån får du hurtigt, nemt og smertefrit et ekstra rådighedsbeløb udbetalt til din konto.

Minilån har følgende fordele: 

 • Nem ansøgning: Du ansøger 100% online med dit NemID direkte fra din computer, tablet eller mobiltelefon.
 • Hurtig ekspeditionstid: Din ansøgning bliver behandlet indenfor få minutter og pengene overført kort tid efter.
 • Øget sikkerhed: Al din data bliver krypteret, hvilket mindsker risikoen for, at dine oplysninger ender i de forkerte hænder.
 • Hurtig gældfrihed: Løbetiden er kort, hvorfor du hurtigt for afdraget lånet uden at betale renter over en længere periode.

Et minilån kan derfor være en oplagt låneløsning til dig, der nemt og sikkert vil låne et lille beløb med hurtig udbetaling og gældfrihed.

SMSlån

Ulemper

Det er ingen hemmelighed, at minilån ikke indebærer samme lave rente som hos banken. Derfor kan minilån halte lidt i forhold til prisen.

Minilån har følgende ulemper: 

 • Relativ høj rente: Da minilån er uden sikkerhed, dokumentation og begrundelse, er renten den eneste garanti, som udbyderne har for at få betaling for lånet.
 • Høj ÅOP: Et minilån kan indbefatte høje gebyrer samt en kort løbetid, hvorfor ÅOP’en ofte synes høj sammenlignet med andre låneformer.
 • Fastsat beløbsgrænse: Online låneinstitutter har en bestemt øvre og nedre beløbsgrænse, hvorfor du hverken kan låne mere eller mindre end det beløb, der er fastlagt af de enkelte udbydere. Ofte vil maks. beløbet være 10.000 eller 20.000 kroner.

Vægter du derfor minimale låneomkostninger samt et fleksibelt lånebeløb højt, vil du måske se dig om for alternative låneløsninger. Dog skal det siges, at det i dag et muligt at finde udbydere af minilån, som tilbyder priser, der kan konkurrere med bankens rentesatser.

Udbetaling af minilån

Når du har sendt din ansøgning afsted med dit NemID, vil du normalt modtag et automatisk svar på din skærm kort tid efter. Bliver din låneansøgning godkendt, går der ikke længe, før du modtager en lånekontrakt, hvori lånebeløbet, din rente samt øvrige vilkår og betingelser er oplyst. Kan du acceptere det minilån, du har fået et tilbud på, skal du blot underskrive denne med dit NemID.

Lån penge

Herefter vil minilånet blive overført til din NemKonto indenfor kort tid. Beløbet vil være tilgængeligt for dig, når transaktionen mellem bankerne er blevet gennemført. Udbetalingen af minilånet afhænger af samarbejdet mellem bankerne samt hvornår på ugen og dagen, du ansøger om dit minilån. Ansøger du om lånet udenfor udbyderens åbningstid, kan du først regne med at blive godkendt den efterfølgende hverdag.

Online låneinstitutter holder som regel åbent alle hverdage mellem 08:00 – 17.00.

Tilbagebetaling af minilån

Et minilån har normalt en kort løbetid, der strække sig over 1-36 måneder. Du kan typisk selv bestemme din tilbagebetalingsperiode, så længe det er indenfor den fastsatte ramme.

Vi anbefaler, at du nøje vælger en løbetid, der passer til dit budget. Har du ikke mulighed for at afdrage et stort beløb hver måned, kan du med fordel vælge en længere løbetid, da dette medfører mindre betalinger. Omvendt skal du her betale renter over en længere periode, hvorfor du ikke bør vælge en løbetid, der er længere en højest nødvendigt.

Når du skal begynde at afdrage på lånet, vil du gøre klogt i at tilmelde dine afdrag til Betalingsservice.

De fleste finansieringsselskaber tager et højt gebyr pr. måned, hvis du overfører pengene manuelt, eller hvis de skal sende en opkrævning. Betalingsservice koster også lidt, men det er langt billigere, end hvis du betaler på anden måde.

Ved at benytte Betalingsservice sikrer du også, at alle dine afdrag bliver betalt til tiden. Sådan undgår du at modtage kedelige rykkere, du nemt kunne have undværet.

Får du pludselig ekstra penge mellem hænderne, kan du i dag indfri hele lånet uden at betale et gebyr for dette. Du kan derfor altid komme ud af gælden så hurtigt, du har mulighed for det.

Minilån – hvem kan ansøge?

Et minilån kendetegnes typisk som et nemt lån. Det vil sige, at du ikke vil blive udsat for lige så strenge krav til din indkomst og kreditværdighed som tilfældet i banken.

Dermed ikke sagt, at alle kan få bevilget et minilån. Du skal nemlig kunne sætte flueben ud fra krav om:

 • Alder: Du skal være fyldt mindst 21-23 år.
 • Bopæl: Du skal være bosat i Danmark og have et dansk NemID.
 • Indkomst: Du skal have en fast indkomst.
 • RKI: Du må ikke være registreret som dårlig betaler.

Det er derfor langt fra alle ansøgere, der bliver godkendt til et lån. Vær desuden opmærksom på, at alle krav og betingelser afhænger af den enkelte låneudbyder. Visse låneinstitutter sætter eksempelvis enten en lavere eller højere aldersgrænse. Derudover kan du komme ud for, at der også bliver sat krav til en minimumsindkomst og fast arbejde.

Sørg derfor at gøre et grundigt forarbejde, hvor du undersøger alle lånevilkår og betingelser, før du ansøger om et minilån, du alligevel ikke kan få bevilget.

3 populære minilån

Kassekreditten

Hos kassekreditten kan du låne fra 3.000 til 15.000 kroner med straksudbetaling alle ugens dage. Du ansøger på kun 2 minutter og kan bruge pengene på præcis det, du vil.

Klik her og læs mere om Kassekreditten

Kassekredit

LendOn

LendOn er en af nordens største og mest populære udbyder af minilån, der fungerer som en form for kreditløsning. Her kan du låne alt mellem 500 til 15.000 kroner og få pengene udbetalt med straksoverførsel.

Klik her og læs mere om LendOn

Zaplo

Med et kreditlån hos Zaplo, får du hurtigt et ekstra beløb stillet til rådighed på kontoen. Hos Zaplo deler du dine betalinger op i nemme bidder, så de er til at overkomme. Du kan låne mellem 5.000 og 25.000 kroner.

Klik her og læs mere om Zaplo

GODT TIP: Ansøg om minilån flere steder

Det online lånemarked har den klare fordel, at du nemt kan ansøge om lån flere steder, uden at det kommer til at gå ud over dine lånechancer – tværtimod. Du ansøger nemlig 100% gratis og uforpligtende, uafhængig af låneudbyderen. Du bliver altså ikke stillet til ansvar, før du skriver under på en konkret låneaftale.

Vi anbefaler derfor, at du udvælger en lille håndfuld låneudbydere, der har fanget din interesse. Send en låneansøgning afsted til disse og vent herefter på svar. Bliver du godkendt til mere end ét af minilånene, kan du sammenligne de tilsendte lånetilbud og herudfra vælge den, der giver dig de bedste lånevilkår.

Indhenter du flere lånetilbud, vil du derfor øge dine lånechancer markant. Du får samtidigt mulighed for at vælge og vrage mellem lånetilbuddene, så du er sikker på at optage det bedst mulige minilån til dig.

Læs også: Gode råd, tips og information om privatøkonomi fra Penge- og Pensionspanelet

Sammenlign minilån nu – Pengeinfo.dk hjælper dig

Er du klar til at gå på jagt efter det bedste minilån til dit behov, står Pengeinfo.dk klar til at give dig en hjælpende hånd.

Psssst…. Du kan også bruge LoanScouter til at finde minilån.

Vi har udarbejdet en effektiv og brugervenlig låneoversigt, hvor du kan sammenligne minilånene ud fra:

 • Lånebeløb
 • Løbetid
 • ÅOP
 • Udbetalingstid
 • Unikke fordele

Sådan kan du nemt og hurtigt danne dig et overblik over dine lånemuligheder i dag. Vores låneoversigt giver dig desuden mulighed for at filtrere lånene ud fra din alder og dit ønskede lånebeløb.

Herved får du kun vist de minilån, der kan imødekomme dine krav – og som du kan få bevilget baseret på din alder. Har du udset dig et (eller flere) minilån, skal du blot klikke på “Ansøg” ud fra lånet, hvilket leder dig ind til låneudbyderens hjemmeside, hvorfra du ansøger om minilånet.

God fornøjelse med dit minilån!

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Minilån

Seneste nyheder