Mobillån

Mobillån – Find nogle af de bedste mobillån her

Et mobillån er en nem og bekvemt løsning, der giver dig penge lige nu og her – selv på farten.

Her på siden får du nyttige informationer om mobillån i Danmark, så du bedre kan udvælge et mobillån til dit behov.

Læs med her og få svar på:

 • Hvad er et mobillån, og hvordan fungerer det?
 • Hvad indebærer mobillån af fordele, ulemper og lånevilkår?
 • Hvordan optager jeg et mobillån online?

Det kan betale sig at være godt forberedt, før du springer hovedkulds ud i et mobillån. Pengeinfo.dk guider dig!

Ansøg om lån

Fakta om mobillån

Mobillån bliver også kaldt for online SMS lån, og kendetegnes ved et lille lånebeløb og en kort løbetid, du ansøger om via din mobiltelefon. Et normalt mobillån udgør som regel et lånebeløb mellem 100 og 5.000 kroner med en løbetid på ca. 1-2 måneder.

Dog kan du nemt finde mobillån, der indebærer et større beløb og en længere løbetid. Prisen for et kortsigtet mobillån svinger fra udbyder til udbyder – men rentesatsen ligger typisk mellem 10-30%. Vilkårene for et mobillån er altså betinget af den lånevirksomhed, du låner hos.

Et mobillån kan foretages direkte fra din mobiltelefon, da du derudover kun skal bruge en fungerende internetadgang samt dit NemID. I dag behøver du desuden ikke at have dit fysiske NemID ved hånden. NemID fås nemlig som app til din smartphone, hvorfor du nemt og bekvemt kan søge om dit lån direkte fra mobilen – uden yderligere hjælpemidler.

Brug fornuften

Et mobillån kan være behjælpelig, når et akut pengebehov opstår. Men glem ikke fornuften. Et mobillån kan nemlig blive en dyr affære for dig, hvis du ikke passer på.

Får du en uventet regning ind ad døren, kan de være en bedre løsning at lave en aftale med den, du skylder penge til. Er det husleje eller en anden meget vigtig udgift, kan din bank sandsynligvis bevilge dig et midlertidigt overtræk på din konto for et langt mindre gebyr.

Du skal også være klar over, at med et mobillån kan du blive fanget i en ond cirkel. Du begynder med at låne 1.000 kroner og skal betale det tilbage med 1.300 kroner efter 30 dage. Derefter låner du 1.500 eller 2.000 kroner for at kunne betale det første lån tilbage. Efter 30 dage igen skal du nu låne 3.000 kroner. I løbet af 3 – 4 måneder skylder du pludselig så mange penge væk, at du ikke kan trække beløbet ud af din daglige økonomi.

Vær derfor varsom med et mobillån, hvis du ikke kan betale lånet tilbage indenfor den korte tilbagebetalingsperiode.

Mobillån – hvordan fungerer de?

Som navnet antyder, foregår et mobillån direkte fra din mobile enhed. Du kan altså sende en ansøgning på farten eller hjemme fra stuen.

Lånet søges via udbyderes hjemmeside med dit NemID og etableres ved hjælp af mail og mobiltelefon. Du får typisk svar på din ansøgning indenfor et par minutter, da hele godkendelsesprocessen sker elektronisk og automatisk.

Forbrugslån

Når lånet er bevilget, modtager du dokumenter og aftaler på mail, som du blot skal underskrive med dit NemID. Herefter vil lånet blive overført til din NemKonto, som du kan tilgå med det samme. Udbetalingstiden afhænger af den enkelte låneudbyder. Men fælles for dem alle er, at der typisk ikke går mere end 1-2 bankdage, før pengene bliver disponible for dig.

Visse udbydere lover desuden udbetaling samme dag, du bliver godkendt til mobillånet. Dette kan lade sig gøre ved brugen af straksoverførsler.

Mobillån Danmark – hvor finder jeg dem?

Mobillån har været populære i Sverige og Finland i mange år. De sidste par år er det gået rigtig stærkt i Danmark. Der er flere udbydere på markedet, som har indtrådt lånescenen de seneste år. Ferratum, LendOn og VIVUS.DK er nogle af de primære udbydere af mobillån.

Du finder et bredt udvalg af mobillån Danmark i låneoversigten her på Pengeinfo.dk.

Det kan betale sig at sammenligne lånevilkårene hos de enkelte udbydere af mobillån, da du herved er bevidst om alle dine muligheder. Der kan nemlig være stor forskel på rentesatser og gebyrer samt yderligere vilkår som udbetalingstid og krav til dig som låntager.

Vi har gjort det nemt og overskueligt for dig at sammeligne nogle af de bedste og mest aktuelle mobillån i Danmark. Benyt vores sammenligningstjeneste til at danne dig et overblik over mange af dine lånemuligheder, så du selv kan udvælge lige netop det mobillån, der matcher dine kriterier bedst.

Mobillån trods RKI?

Et mobillån på 5.000 eller 10.000 kroner kan være en god hjælp til dig, der sidder inde med gældsposter, du ikke kan betale på anden vis. Men er du havnet i RKI eller Debitor Registret grundet ubetalt gæld, vil det ikke være muligt for dig at få et mobillån bevilget.

En RKI-registrering betyder nemlig, at du er en ‘dårlig betaler’, der ikke kan klare afbetalingen af et nyt lån. Lånevirksomheder vil derfor ikke lade dig komme i betragtning til et mobillån, da højest sandsynligt ikke vil kunne betale lånet tilbage.

Et mobillån trods RKI er ikke muligt, da du udgør en for stor risiko for låneudbyderen.

Derfor bliver du nødt til at få din registrering fjernet, hvis du vil gøre dig forhåbninger om et mobillån.

Den bedste måde, hvorpå du kan komme ud af RKI, er ved at indfri den gæld, der har stemplet dig som dårlig betaler. Det er måske nemmere sagt end gjort. Men ikke desto mindre den eneste måde, du kan blive helt gældfri.

Vi anbefaler, at du lægger et grundigt og udførligt budget over din privatøkonomi, så du kan finde hoved og hale i dine indtægter og udgifter. Når først du har fået styr på din økonomi, vil du endelig kunne se lyset for enden af tunnelen.

Ønsker du et mobillån trods RKI kan du også vælge at vente 5 år, efter du er blevet registreret. Enhver indberettet gæld kan kun holde dig i RKI i 5 år, hvorefter du automatisk vil blive slettet igen. Men det er dog ikke den mest hensigtsmæssige metode, da du stadig skal finde en måde, hvorpå du kan afbetale gælden.

Hvad koster et mobillån?

Et mindre lån med en kort løbetid vil altid være dyrere end et stort lån med en lang løbetid. Det skyldes primært de administrationsomkostninger, der bliver pålagt lånet. Specielt etableringsomkostningerne genererer en høj ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) på lån med meget kort løbetid.

Hvis du trækker din konto over i banken i 5 dage og får et rykkergebyr på 100 kroner, vil prisen for at låne 3.000 i 5 dage også være høj, hvis den bliver omregnet til ÅOP.

Når kigger på ÅOP’en på mobillån, vi du derfor opdage, at den er langt højere, hvis du sammmenligner den med større lån, der har en løbetid på over 1 år. Du vil kunne finde mobillån med en ÅOP på helt op til 1000%, hvilket kan synes svimlende højt.

Men lad dig ikke skræmme væk af de høje årlige omkostninger. Du skal nemlig tænke på, at ÅOP’en bliver udregnet over et helt år – og et mobillån skal oftes tilbagebetales indenfor 1-2 måneder. I tilfældet med små mobillån bør du derfor ikke stirre dig blind på ÅOP’en, men snarere betragte renten i sammenspil lånebeløbet og løbetiden.

Til trods for en høj ÅOP kan mobillån være en ideel løsning til dig, der har brug for et ekstra rådighedsbeløb lige nu og her.

Priseksempel på et mobillån

LåneparameterBeregning
Lånebeløb5.000 kr.
Lånetid12 mdr.
RenteFra9,9 %
Mdl. ydelseFra 482 kr.
TilbagebetalingsbeløbFra 5.781 kr.

Kan jeg få et mobillån gratis?

Det korte svar: Ja. 

En række udbydere af mindre minilån tilbyder gratis mobillån til førstegangskunder. Den gratis periode strækker sig typisk over 30 dage, hvor du slipper for de renter, der normalt vil blive pålagt lånet den første måned.

Disse mobillån tilbydes også ofte uden startsgebyrer, hvorfor du i princippet vil kunne låne helt gratis. Du skal dog bare sørge for at tilbagebetale hele lånet, inden de 30 dage er omme, hvis du vil undgå renter og gebyrer.

Dit gratis mobillån stopper nemlig med at være gratis, så snart de 30 dage er gået.

Fordele og ulemper ved mobillån

At få et mobillån er nemt og hurtigt, og du kan være sikker på fuld anonymitet. Men som hos alle andre låneformer, er der også fordele og ulemper ved disse små lån, du optager via din mobiltelefon.

Hurtig lån

Vi vil her skitsere de vigtigste fordele og ulemper ved denne lånetype. Sådan kan du bedre træffe et informeret valg.

Fordele ved mobillån

En af de helt store fordele ved mobillån er, at du hverken er bundet af tid og sted. Du kan foretage lånet, hvor end du befinder dig. Ekspeditionstiden er også ganske kort, hvorfor du sniger dig udenom en lang ventetid, når du søger om et mobillån.

Du får følgende fordele ved mobillån: 

 • Det er hurtigt: Du kan ansøge på blot 2 minutter, få svar kort tid efter og modtage pengene indenfor 1 hverdag.
 • Det et nemt: Du skal hverken aftale et møde med en bankrådgiver, stille sikkerhed for lånet eller begrunde, hvorfor du gerne vil optage et lån.
 • Det er sikkert: Da du ansøger med dit NemID, bliver al din data krypteret, hvorfor du ikke skal bekymre dig om misligholdelse af dine personlige oplysninger.
 • Det er nemmere at blive godkendt: Med et mobillån bliver der stillet færre krav til dig som låntager i forhold til din privatøkonomi.

Et mobillån er derfor en oplagt låneløsning til dig, der ønsker et hurtigt, nemt og sikkert lån uden meget besvær.

Ulemper ved mobillån

Mobillån har også ulemper og begrænsninger, når de sammenlignes med almindelig forbrugslån og lån i banken. Låneformen halter lidt bagud, når der er tale om pris og fleksibilitet.

Der er følgende ulemper ved mobillån:

 • Høj ÅOP: De årlige omkostninger kan forekomme høje grundet etableringsgebyret og den korte løbetid.
 • Kort løbetid: Selvom en kort løbetid kan være en fordel for mange, betyder det også, at du skal have råderum til at betale lånet af til tiden, hvis du vil undgå ekstra gebyrer.
 • Beløbsgrænse: Du kan kun optage et beløb indenfor den relativt snævre grænse, som de enkelte udbydere sætter.

Når du er bevidst om de gængse begrænsinger ved mobillån, undgår du også at støde på ubehagelige overraskelser undervejs. Det skal dog siges, at mange lånevirksomheder tilbyder konkurrencedygtige priser og lånevilkår. Det er derfor en god idé at sammenligne mobillån, før du takker ja til det første og bedste tilbud.

Minilån – krav og betingelser til debitor

I forbindelse med mobillån stilles der ikke så mange krav til debitor, som du måske vil opleve i banken.

Generelt set skal du opfylde krav i forhold til: 

 • Alder
 • Indkomst
 • Bopæl
 • RKI

Afhængig af udbyder skal debitor eller låntager være fyldt 21, 23 eller 25 år. Enkelte udbydere sætter aldersgrænsen til 18 år med det forbehold, at din privatøkonomi er i orden.

Minilån

Langt de fleste lånevirksomheder kræver, at du har en fast indkomst i form af løn, kontanthjælp, dagpenge, pension og lignende. Visse udbydere stiller dog også krav til en minimumsindtægt og et fast arbejde, men det skal tilsyneladende ikke dokumenteres med lønsedler, når du søger om et mobillån.

Derudover skal du være bosiddende i Danmark, være i besiddelse af et NemID og have en NemKonto. Det er de færreste danskere, der ikke kan sætte flueben ud fra disse krav.

Alle disse ovennævnte krav afhænger af den pågældende udbyder. Dog er der ét krav, der gør sig gældende hos alle lånevirksomheder i Danmark: Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret som dårlig betaler. Er du så uheldig at være havnet i et af de to registre, har du ingen chance for at blive godkendt til et mobillån.

Mobillån – udbetaling og tilbagebetaling

Den største fordel ved mobillån er den hurtige ekspeditionstid. Denne afhænger både af svar- og udbetalingstiden, hvorfor du bør lægge mærke til begge tider, når du sammenligner mobillån.

Ekspeditionstiden er normalt betinget af: 

 • Hvornår på uge og dagen, du indsender din ansøgning
 • Hvor lang en svartid, den enkelte udbyder reklamerer med
 • Hvor hurtigt, udbyderen kan overføre pengene til din konto efter godkendelse
 • Samarbejdet mellem din og udbyderen bank

På et generelt plan bliver et mobillån udbetalt indenfor en ganske kort tidsramme. Ansøger du på en hverdag indenfor lånevirksomhedens åbningstid, vil pengene allerede være til rådighed på din NemKonto den efterfølgende hverdag – og nogle gange samme dag, du får det grønne lys.

Et mobillån skal typisk betales tilbage i løbet af et par måneder. Det kommer dog an på lånets størrelse samt den løbetidsgrænse, der er fastlagt på forhånd.

I mange tilfælde fås mobillån som fleksible kassekreditter, der tilbydes med en ubegrænset løbetid. Det vil sige, at du kan beholde det ekstra rådighedsbeløb så længe, du har behov for det. Her skal du blot sørge for at betale den månedlige rente, som typisk ligger på omkring 10-30%.

Når du ansøger om et mobillån skal du bestemme, hvor lang en løbetid du har brug for. Såfremt løbetiden ikke er ubegrænset, må du ikke overskride den fastsatte løbetid. Dette vil nemlig koste dig dyrt i ekstra gebyrer.

Dog har du altid mulighed for at indfri hele lånet, før løbetiden er udløbet. I dag bliver der ikke opkrævet et gebyr for en tidlig indfrielse, hvorfor du nemt og hurtigt kan komme ud af din gæld, hvis det bliver muligt før den aftale tid.

3 populære mobillån

Zaplo

Vil du låne op til 25.000 kroner direkte fra din mobil, bør du tjekke Zaplo ud. Her kan du dele dine betalinger op i små bidder, så din økonomi ikke lider overlast.

Zaplo giver svar på din ansøgning med det samme, og udbetaler pengene kort tid efter.

Turbolån

Turbolån er lige netop dét, som navnet antyder: turbo. Du kan låne op til 10.000 kroner med lynhurtig behandlingstid. Derudover er løbetiden kort, hvorfor du også hurtigt vil blive fri for gælden.

Find mobillån på Pengeinfo.dk

Hos Pengeinfo.dk har vi gjort forarbejdet for dig.

Anvend vores effektive sammenligningstjeneste til at udvinde et udvalg af mobillån, der passer til dig i forhold til lånebeløb, løbetid og din alder.

Du finder en stort udvalg af mobillån i vores låneoversigt, hvor du ligeledes kan danne dig et overblik over lånenes forskellige lånevilkår.

Held og lykke med din lånejagt!

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Mobillån

Seneste nyheder