Quicklån & Banklån

Quicklån – Din låneguide 2019

Vi har lavet en quicklån låneguide som en hjælp til dig, der ønsker at finde nogle af de bedste quicklån på markedet i dag. Ved at gennemgå vores låneguide vil du hurtigt opdage, at der er forskel på quick lån på tværs af låneudbydere.

Er du interesseret i et online quicklån, bør du altid sammenligne lån, så du kan vælge den låneløsning, der passer bedst til dig og dine forhold – både personligt og økonomisk.

På denne side får du kendskab til: 

 • Hvad et quicklån indebærer af lånevilkår.
 • Hvorfor quicklån kan være den ideelle løsning.
 • Hvordan du finder og sammenligner nogle af de bedste og billigste quicklån online.

Benyt vores låneguide som en hjælpende hånd i løbet af din låneproces. Vi giver dig redskaber til at finde et af de bedste quicklån til dine behov.

SMSlån

Måske er du interesseret i en quicklånsløsning, der fungerer som et SMS lån? Læs med her!

Info om quick lån

Som navnet afslører, er quicklån en hurtig låneform, hvor pengene udbetales indenfor relativ kort tid. Quicklån kan staves på mange måder og går ofte under betegnelserne kviklån, kvicklån og quiklån.

Ligesom alle andre online lån, skal du hverken stille sikkerhed for dit quicklån, indsende dokumentation eller begrunde, hvorfor du ønsker at låne penge.

Hurtig lån

Beløbsmæssigt befinder quicklån sig indenfor en ramme, der typisk trækker sig fra 100 kroner og op til 10.000 kroner. Enkelte quicklånsudbydere tilbyder lån på op til 20.000 kroner eller 50.000 kroner.

Der er altså tale om mindre lånebeløb, du hurtigt får overført til din konto. Quicklån indebærer således en kort behandlingstid af din ansøgning, hvilket kan lade sig gøre grundet den elektroniske proces, der automatisk sættes i gang, så snart du underskriver ansøgningen med dit NemID.

Et hurtigt quick lån indbefatter normalt også en kort tilbagebetalingsperiode, hvorfor du også hurtigt bliver gældfri igen, hvis du vælger et quicklån på nettet. Typisk strækker løbetiden sig ikke over mere en 1-12 måneder alt afhængig af lånebeløbets størrelse og din privatøkonomi.

Quicklån uden sikkerhed

Quicklån uden sikkerhed betyder ikke, at du ikke har sikkerhed for de ting, der står i aftalen. Quick lån uden sikkerhed refererer nemlig til långiver.

Finansieringsselskabet tilbyder lånet uden at bede dig om at pantsætte ejendele som sikkerhed for det lånte beløb. Sikkerhed for et lån sker typisk i form af kaution eller pantsættelse af bil, båd eller fast ejendom. Sikkerhedstillelse er som regel forbundet med omkostninger og en øget risiko for dig som låntager.

Dette undgår du dog med et quick lån uden sikkerhed.

Quick lån er til forbrug

Med et quick lån bliver du ikke spurgt ind til, hvad du skal bruge pengene på. Nye møbler, et nyt fjernsyn eller måske en båd? Det kommer ikke andre ved.

Når du søger et quicklån online er der ingen, der spørger om formålet med dit lån. Quicklån er til forbrug og betaling af mindre udgifter, og er blot en anden betegnelse for forbrugslån.

Fordele ved quicklån 

 • Ingen krav om sikkerhed og dokumentation
 • Nem og sikker ansøgning med dit NemID
 • Hurtig svar- og udbetalingstid

Et quicklån kan være den bedste løsning til dig, der vil låne et lille beløb hurtigt og uden besvær.

Quicklån 18 år?

Låneinstitutterne er påpasselige med at låne ud til 18 og 19-årige.

Men mange institutter giver alle myndige danskere mulighed for at ansøge om et lån. Som 18-årig har du dog ikke den store økonomiske historik, hvorfor det kan være svært at kreditvurdere en 18-årig.

Derudover er det de færreste 18-årige, der kan fremvise en stabil økonomi med en fast indkomst. De enkelte låneudbydere, der godkender quicklån 18 år, sætter kravet om en minimumsindtægt og fast arbejde. Kan du som 18-årig ikke imødekomme disse krav, vil det blive svært for dig at få det grønne lys.

Lån nu

Det kan derfor være udfordrende for 18-årige at få bevilget et lån. Lykkedes det at blive bevilget et lån, vil renten som regel være relativ høj.

Dog må du ikke opgive håbet om et quicklån 18 år, hvis du har styr på økonomien. I langt de fleste tilfælde bliver din rente fastsat på bagrund af din kreditværdighed. Fejler din kreditvurdering ingenting, vil du nemt kunne få tilbudt et fornuftigt quicklån som 18-årig.

Find quick lån rentefrit

Har du mulighed for at betale lånet ud indenfor de 30 dage, vil du mange steder kunne låne uden renter. I dag tilbyder mange mange online udbydere af quicklån nemlig rentefrie lån de første 30 dage af låneperioden.

Denne løsning kan være en fordel for dig, der blot har brug for et par tusinde kroner midt på måneden. Når du får din indkomst in ad døren, kan du frit indfri lånebeløbet uden at betale for renterne – såfremt du afbetaler hele lånet indenfor den rentefrie periode.

Enkelte udbydere af rentefrie quicklån sløjfer også etableringsomkostningerne, hvorfor du også kan låne gebyrfrit. Et quick lån kan derfor være særdeles billigt for dig, hvis du ikke har brug for mere end 30 dage til at tilbagebetale lånet.

Sammenlign de billigste quicklån med lav rente

Et quicklån er ikke nødvendigvis den billigste løsning. Dog har den øgede konkurrence på det online lånemarked medført, at du nu kan finde quicklån med lav rente. Du kan nemt få tilbudt en rente, der starter fra 9,90%, og mange udbydere tilbyder også quicklån rentefrit.

Inden du beslutter dig for, hvilket quick lån du skal søge om, anbefaler vi at tjekke priserne fra de forskellige låneinstitutter. Der kan være stor forskel på renter og gebyrer – også i forhold til det, de reklamere med. Den endelige pris afhænger nemlig af, hvor meget du har brug for at låne samt hvor lang tid, lånet skal løbe.

Det anbefales typisk, at du betragter lånet ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Dette tal viser den reelle pris inklusive gebyrer og renter i hele lånets løbetid, omregnet til procent pr. år.

OBS! En retvisende sammenligning opnås først, når du sammenligner lån ud fra samme lånebeløb og løbetid. Disse faktorer er nemlig afgørende for ÅOP’en størrelse.

ÅOP er fastlagt ved lov, så banker og finansieringsselskaber anvender samme metode – og lånets pris er derfor sammenlignelig med lignende lån. De fleste låneudbydere reklamerer med quicklånspriser, som ligger inden for et interval. Det er derfor lånebeløbet, løbetiden og dine økonomiske forhold, der afgør prisen på dit lån.

Hvis du mener, at du har orden i økonomien, kan du blot søge om et lån og se, hvilken rente de kan tilbyde dig. Hvis du synes, renten er for høj, er der ingen, der tvinger dig til at skrive under på lånekontrakten.

Billig lån

Bedste quicklån – sådan finder du dem

Det kan være en jungle at finde rundt på markedet for quick lån online. Vi ønsker derfor at give dig brugbare redskaber til at snævre søgefeltet ind, så du får nemmere ved at udvælge et af de bedste quicklån til dine specifikke behov.

Når du går på lånejagt, er det især vigtigt, at du tager følgende punkter med i dine overvejelser:

 • Din alder
 • Lånets pris
 • Løbetiden på lånet
 • Behandlingstiden

Din alder

Når du undersøger markedet for de bedste quicklån, bør du altid tage højde for det krav, de enkelte lånevirksomheder sætter til din alder. Det er langt fra alle online låneinstitutter, der låner penge ud til unge på 18 år. Ofte vil aldersgrænset begynde på 21 eller 25 år. Dog varier alderskravet fra udbyder til udbyder, hvorfor du ikke må glemme at undersøge dette, når du udvælger et quick lån.

Lånets pris

I vores formidling af lånenes priser tager vi udgangspunkt i debitorrenten og ÅOP. Debitorrenten er en god indikation for, hvor stor en andel af lånets størrelse, du skal betale i løbet af lånets pris. Du bør dog også være opmærksom på, at et stort etableringsgebyr og løbende gebyrer påvirker dine samlede kreditomkostninger.

Forbrugslån

Den samlede pris for lånet udtrykkes i ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Selvom ÅOP’en medregner alle låneomkostninger på årlig basis, bør du kun benytte dette tal til at sammenligne lån med samme lånebeløb og løbetid. Hvis ÅOP afviger meget fra debitorrenten, når du laver en låneberegning hos det låneinstitut, du vælger, kan det indikere høje gebyrer, der bliver pålagt lånet ved siden af renten.

Løbetiden

I sammenhæng med quicklånets ÅOP, er det væsentligt, at du tager højde for løbetiden. Løbetiden er lig med tilbagebetalingsperioden på lånet. Det vil sige, at du skal afdrage på lånet hver måned indenfor den fastlagte løbetid.

Det kommer derfor ikke som en overraskelse, at jo længere løbetid, du vælger, desto flere renter skal du betale for lånet. Omvendt bliver dine månedlige ydelser også mindre, da du har længere tid til at afbetale quicklånet. Du bør derfor nøje overveje, hvor lang en løbetid, du har behov for samt hvor stort et månedligt beløb, der kan gå til låneafdrag uden at vælte dit budget.

Når vi taler om quicklån, er løbetiden ofte begrænset. Ofte skal lånet tilbagebetales indenfor 1-12 måneder, hvilket som regel er tilstrækkelig med tid, når det angår mindre lånesummer som ved quicklån.

Ønsker du at sammenligne priser på quicklån, bør du have in mente, at ÅOP’en kan være misvisende. Det skyldes hovedsageligt den korte løbetid. I det samlede regnskab vil etableringsgebyret nemlig veje tungere sammenlignet med lån, der strækker sig over flere år. Lige netop i tilfældet med korte quick lån, bør du fokusere på debitorrenten og lånebeløbet i sammenspil med løbetiden og din månedlige ydelse.

Sådan får du nemmere ved at finde det bedste quicklån til din unikke situation.

Behandlingstiden

Selvom quicklån kendetegnes ved den hurtige behandlingstid, er der stadig forskel på, hvor lang tid der går, før de enkelte udbydere giver dig svar og overfører pengene.

Langt de fleste online udbydere af quicklån giver dig svar indenfor 1 time – men denne svartid kan både være kortere og længere, alt afhængig af den långiver, du ansøger hos.

Svartiden er typisk betinget af: 

 • Hvornår på dagen, du ansøger
 • Om du ansøger på en bankdag eller ej
 • Hvor lang en svartid, udbyderen oplyser om

Det er særligt ansøgningstidspunktet, der er afgørende for din svartid, da størstedelen af online låneudbydere kun behandler ansøgninger på hverdage og indenfor deres åbningstid. Åbningstiden varier, men som regel holder udbyderne åbent mellem 08.00 – 17.00.

Når du er blevet godkendt til lån, vil langt de fleste udbydere af quicklån overfører pengene med det samme. I dag benytter mange låneinstitutter sig af straksoverførsler, hvilket gør det muligt at modtage pengene på din konto, så snart udbyderen har overført beløbet.

Dog kan udbetalingstiden også afhænge af samarbejdet mellem din og udbyderens bank. Derfor kan du ikke altid regne med at modtage quicklånet samme dag, du bliver godkendt. Som en tommerfingerregel, vil et quicklån tikke ind på din konto indenfor 1 hverdag.

Eksempler på udbetalingstid:

LåneudbyderUdbetaling
VIVUS10 minutter
Ferratum45 minutter
PayMark Finans1-2 hverdage
Basisbank2-3 hverdage

Læs også: 5 tips til at få din låneansøgning godkendt

Quick lån trods RKI – er det muligt?

Et quicklån kan synes som en god idé, hvis du mangler penge til afbetaling af gæld. Men er du registreret i RKI eller Debitor Registret, vil du hurtigt opdage, at et online quick lån ikke er indenfor rækkevidde. I dag er det de færreste låneinstitutter, der ønsker at bevilge lån til personer, der er registreret som dårlige betaler. Det skyldes i bund og grund det faktum, at du udgør en for stor risiko for låneudbyderen, da de ikke kan vide sig sikre på, om de får betaling for lånet.

Er du derfor på udkig efter et quick lån trods RKI, vil du komme til at lede forgæves. Heldigvis kan du selv komme problemet til livs ved at få din registrering slettet.

Det kan du gøre på følgende to måder: 

 1. Afbetal gælden hos den virksomhed, der har registreret dig.
 2. Vent 5 år, hvorefter du ikke længere vil være registreret for den pågældende forseelse.

Ønsker du hurtigst mulig at optage et quicklån, anbefaler vi naturligvis, at du få sat gang i afbetalingen af din udestående gæld. Sådan genvinder du overblikket over din økonomi, hvilket er den eneste måde, hvorpå du kommer ud af din gældskrise. Har du efterfølgende behov for et quicklån, samt plads i din økonomi til at betale de månedlige afdrag, kan du frit søge om et quicklån på nettet uden besvær.

Krav til dig som låntager af quicklån

Sammenligner du online quicklån med lån i banken, vil du hurtigt opdage, at du bliver udsat for langt færre krav på nettet. Opsøger du din bank, når et lille lånebehov opstår, vil din bankrådgiver sandsynligvis sende dig et skeptisk blik.

Banken specialiserer sig normalt indenfor større lån til eksempelvis bil og bolig. Derfor vil din bankrådgiver spørge ind til, hvad du agter at bruge pengene på, samt bede dig om at indsende dokumentation, såsom årsopgørelse, lønsedler og budget. Herudfra kan din bankrådgiver vurdere, om et lån er berettiget til dig og din økonomi.

Ønsker du at optage et større lån i banken, skal du typisk også kunne pantsætte ejendele som garanti for lånet.

Ansøger du om et quicklån på nettet, skal du ikke igennem en nær så besværlig og tidskrævende proces. Dog må du ikke tro, at alle og enhver kan blive godkendt til et quicklån.

Online lånevirksomheder sætter normalt krav i forbindelse med:

 • Alder: Du skal være fyldt 21 eller 25 år. Enkelte udbydere godkender quicklån til 18-årige.
 • Statsborgerskab: Du skal have fast bopæl i Danmark samt være i besiddelse af et NemID og et dansk telefonnummer.
 • Indkomst: Du skal have en fast indkomst. Visse udbydere stiller også krav om fast arbejde.
 • RKI: Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registreret.

Vi vil dog understrege, at alle krav og betingelser afhænger af låneudbyderen. Fra Pengeinfo.dk kan du tilgå de enkelte udbyderes hjemmesider, hvor alle lånevilkår, krav og betingelser står oplyst.

Find quicklån online – lad Pengeinfo.dk hjælpe dig

Vil du undgå at optage et quick lån i blinde, bør du sammenligne de enkelte lånemuligheder via en online sammenligningsportal.

Her på Pengeinfo.dk har vi samlet nogle af landets bedste quicklån i en overskuelig oversigt, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over det aktuelle lånemarked.

Benyt vores sammenligningstjeneste til at filtrere lånene ud fra: 

 • Din alder
 • Dit ønskede lånebeløb
 • Mest populære
 • Lånebeløb (Lav til høj/høj til lav)
 • Løbetid (Lav til høj/høj til lav)

Herefter får du vist et udvalg af de bedste quicklån til dine behov. Ud fra hvert enkelt lån kan du se lånebeløb, løbetid, ÅOP og udbetalingstid. Sådan får du hurtigt indsigt i de forskellige parametre, der er afgørende for dit valg af quicklån.

Klik på “Ansøg nu” ud fra lånet, hvis du vil påbegynde din låneansøgning allerede nu.

Pengeinfo.dk har som mål at gøre din låneproces så nem og smertefri som muligt. Vores service er 100% uforpligtende og gratis, hvorfor du frit kan finde, sammenligne og ansøge om quicklån via Pengeinfo.dk.

Held og lykke med din låneansøgning!

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Quicklån & Banklån

Seneste nyheder