Lån penge 18 år

Lån penge 18 år – Pengeinfo.dk hjælper dig

Er du lige blevet myndig og står overfor et lånebehov? Så er der heldigvis hjælp at hente, hvis du vil optage et forbrugslån i dag.

Dog er det langt fra alle låneudbydere, der tilbyder lån 18 år. Vi viser du hvor og hvordan, du finder lån, du kan få bevilget som ung.

Læs med her og bliv klogere på:

 • Hvad du bør vide om lån til 18-årige
 • Hvordan du låner penge, når du er kun er fyldt 18 år
 • Hvor du finder lån som 18-årig

Pengeinfo.dk hjælper dig, så du får nemmere ved at låne penge som nyligt myndig.

Lån 18 år – aldersgrænse for lån

Du er ung og har brug for at låne penge. Inden vi ser på, om det er klogt, kan vi kort kigge på, hvilke alders krav der gør sig gældende, når du ønsker at låne penge.

 • Du skal være myndig og kunne forpligte dig juridisk for at låne penge.

Det vil sige, at du skal være fyldt 18 år. Hvis du er yngre, skal du have en værge (typisk en forælder) til at skrive under på lånedokumentet for dig.

lån online

Selvom du kan låne penge allerede, når du er fyldt 18 år, er der mange banker og finansieringsselskaber, som ikke ønsker at låne penge ud til dig, før du er fyldt 21 år eller 25 år. Det er særlig svært, hvis pengene skal lånes online.

Det er normalt andre regler, der gør sig gældende, hvis du går ned i din traditionelle bank og taler med din bankrådgiver. Her er det primært dit budget og din indkomst, som ligger til grund for, om du kan få et lån 18 år.

Din bankrådgiver vil som regel tilbyde dig en mindre kassekreditløsning, hvis du ønsker at optage et lån som ung – og eventuelt studerende.

Lån penge 18 år på nettet

Dine lånemuligheder på nettet er blevet langt større de seneste år. Og det gælder også dig, der først lige er blevet myndig.

Når du er fyldt 18 år, betyder det, at du har ret til din egen bankkonto, hvorfor du også kan låne penge. I dag er det dog stadig vanskeligt at låne penge 18 år, da der eksisterer en del forholdsregler.

Især på det online lånemarked kan det være svært at få et lån bevilget som ung, da aldersgrænsen som regel starter fra 21 eller 25 år.

Men dermed ikke sagt, at det er en helt umulig opgave. Der findes nemlig online lånevirksomheder, som har sat aldergrænsen til 18 år. Her er det primært din økonomi og indkomst, der er afgørende for, om du kan få bevilget et lån.

Lån penge 18 år hos disse online udbydere: 

LåneudbyderLånebeløb
Basisbank30.000 – 500.000 kr.
AnnaFinans3.000 – 75.000 kr.
LånLet7.000 – 75.000 kr.
Selene Finans10.000 – 75.000 kr.
Lendo10.000 – 500.000 kr.
Santander50.000 – 350.000 kr.

(Find disse i låneoversigten) 

Til trods for at du her kan låne penge som 18-årig, skal du kunne imødekomme deres krav til din indkomst og jobssituation.

Du kan støde på kravet om at have en årlig indkomst på minimum 125.000 kroner. Derudover har langt de fleste udbydere sat kravet om fast indtægt.

Du skal desuden være opmærksom på, at alle ansøgniger gennemgår en individuel kreditvurdering. Herudfra kan låneselskabet vurdere, hvorvidt du er økonomisk egnet til at få bevilget et lån.

Din alder bør ikke være en hindring, hvis du har en stabil økonomi. Men 18-årige har sjældent en historik med hensyn til at passe et aftalt betalingsforløb, hvorfor mange udbydere sætter en højere aldersgrænse.

Da du som 18-årig sagtens kan have en stabil økonomi med en fast indkomst, er det heldigt, at visse online låneselskaber ikke lader alderen spænde ben for dig.

Har du eksempelvis fra en tidlig alder sparet regelmæssigt op, kan det måske være med til at forbedre din kreditværdighed.

Lån som 18-årig i banken?

Det er nemmere for en traditionel bank at bedømme din ansvarlighed og din evne til at betale af på et lån. I banken har du ligeledes mulighed for at finde en kautionist for lånet. Denne person vil være medansvarlig for lånet og derved hæfte sig for beløbet, hvis du ikke kan klare betalingerne.

Banken har samtidigt interesse i at investere i dig og fastholde din loyalitet – især hvis du er studerende og har udsigt til et profitabelt arbejde. Derfor vil banken i mange tilfælde kunne tilbyde dig en kassekredit, som giver dig et disponibelt beløb på din konto.

kassekredit

Denne løsning kan være fordelagtig for dig, der blot har brug for et lidt større rådighedsbeløb i dagligdagen. Dog vil du normalt ikke kunne få bevilget kredit på mere end 5.000 eller 10.000 kroner som 18-årig.

Kviklån 18 år – er det muligt?

Et online kviklån med hurtig udbetaling indbefatter sjældent mange krav til din indkomst. Det bevirker dog, at aldersgrænsen som regel et sat højere end 18 år. Det samme gør dig gældende for et mindre SMS lån 18 år, da disse lån typisk kun bevilges til personer, der er nogle år ældre.

Ønsker du et SMS lån eller kviklån 18 år på mindre end 5.000 kroner, vil du komme til at lede længe og forgæves.

Dog tilbyder både Lånebanken og SparXpres forbrugslån fra 5.000 kroner og op til 50.000 kroner, og LånLet kan låne dig fra 7.000 og op til 75.000 kroner med hurtig overførsel af pengene.

Selvom disse lån ikke nødvendigvis kan karakteriseres som kviklån, eller quicklån, giver de dig stadig alle de fordele, der følger med et online kviklån.

Lån penge 18 år – studerende

Er du 18 år, studerende og ønsker et supplement til din SU, er der også gode lånemuligheder til dig på nettet.

Som studerende får du naturligvis SU, og mange har også et fritidsarbejde, der giver ekstra penge mellem hænderne. Da du herved vil kunne fremvise en fast indkomst, vil dine chancer for at få et online lån bevilget også være større.

Men inden du undersøger det online lånemarked, når du vil låne penge 18 år som studerende, bør du altid overveje et SU-lån. Dette er den billigste låneløsning, du kan få fingre i som studerende, da du kun betaler 4% i rente hvert år, mens du læser.

SU-lånet vil blive lagt til din SU hver måned, hvorfor det fungerer som en forøgelse af din SU. Er SU-lånet ikke tiltrækkeligt for dig, kan du altid overveje at supplere med et online lån.

Lån som 18-årig – hvorfor er det vanskeligt?

De fleste unge mellem 18 og 25 er typisk under uddannelse og har som regel en lav indkomst. Mange unge er desværre ikke så pligtopfyldende og ser ikke nødvendigheden af at overholde en betalingsaftale.

Denne holdning kan synes generaliserende og snæversynet. Men det er helt enkelt hovedårsagen til, at de fleste finansieringsselskaber ikke ønsker at låne penge til 18-årige.

Er du lige fyldt 18 år, vil du blive betraget som uerfaren med håndtering af penge. Derfor er det de færreste online udbydere, der ser dig som en attraktiv låntager.

Lån penge 18 år hurtigt – sådan gør du

En klar fordel ved at låne penge online er, at du undgår den ventetid, der ellers ville gøre sig gældende med et lån i banken. Du kan altså låne penge som 18 år hurtigt, hvis et akut pengebehov skulle opstå.

Måske er du blevet kaldt til tandeftersyn? Eller måske er den smarte læderjakke endelig kommet på tilbud?

Der kan være mange årsager til, at du har brug for penge lige nu og her.

Derfor er det blevet en populær løsning at optage et online lån – også som 18-årig.

Hurtig lån

Et lån på nettet indebærer en meget simpel ansøgningsproces, da du kan søge direkte fra stuen eller på farten. Derudover skal du ikke bekymre dig om at fortælle en bankrådgiver, hvad du vil bruge pengene på.

Det eneste, du skal gøre, er at udfylde en online ansøgning, som du underskriver med dit NemID (som nu også fås i en app-udgave). Ansøgningsformularen finder du på den pågældende udbyders hjemmeside.

Typisk skal du oplyse om: 

 • Navn og adresse
 • Fødselsdato og CPR-nummer
 • Indtægt og job
 • Boligsituation og civilstatus
 • Medansøger og RKI

Disse oplysninger bliver anvendt til at bedømme (1) om du kan blive godkendt til at lån, (2) hvordan din rente skal se ud. Men her må du ikke glemme, at dit kreditvurdering også bestemmes ud fra dine kreditoplysninger, som udbyderen indhenter fra SKAT.

Hvornår bliver lånet udbetalt?

Lån til 18-årige, som du finder online, er lige så hurtige som alle andre online lån. Det vil sige, at du ofte allerede kan se pengene på din konto hverdagen efter, du får svar på din ansøgning.

Lån penge 18 år hurtigt er altså muligt, hvis du blot undersøger dine lånemuligheder online.

3 populære lån til 18 årige

Selene Finans

Med Basisbank i ryggen er Selene Finans en erfaren spiller på markedet. Her kan du låne fra 10.000 til 75.000 kroner som 18-årig. Du vil modtage pengene efter 10 minutter, såfremt du bliver vurderet kreditegnet.

LånLet

LånLet har eksisteret i mange år og udmærker sig ved deres fordelagtige lånevilkår. Du skal blot være fyldt 18 år for at låne hos dem. De udlåner beløb fra 7.000 til 75.000 kroner med hurtig svar- og udbetalingstid.

Derudover har du mulighed for at tilvælge en tryghedsforsikring til dit lån.

Basisbank

Hos Basisbank er du sikret ansvarlig udlån. Med flere år på bagen, har Basisbank specialiseret sig i online privatlån, boliglån og samlelån på op til 500.000 kroner.

Billig privatlån

Deres aldersgrænse starter fra 18 år – dog med forbehold for, at du har en stabil økonomi med fast indtægt.

Har du råd til at låne penge?

Som 18-årig kan mange pengebehov opstå. Især hvis du ønsker at flytte hjemmefra, vil et online lån kunne hjælpe dig med at finansiere indskuddet og inventar til din nye bolig.

Men før du springer ud i et online forbrugslån, må du ikke glemme, at lånet også skal betales tilbage igen – plus renter og gebyrer. Et lån vil derfor altid medføre ekstra månedlige udgifter, som vil gå ud over din privatøkonomi.

Du bør derfor nøje overveje:

 • Kan jeg finde besparelser i hverdagen, som gør et lån overflødigt?

Det vil nemlig være en langt bedre løsning, hvis du får dækket dine pengebehov på anden vis end at optage et lån.

GODT TIP: Læg et budget

Inden du optager et lån 18 år, skal du være sikker på, at din økonomi kan overkomme endnu en månedlig udgift. Du bør heller ikke skrive under på en lånekontrakt, før du helt præcist ved, hvor stort et beløb du har behov for at låne.

Vi anbefaler derfor på det kraftigeste, at du lægger et realistisk budget, så du først og fremmest finder ud af, om du har råd til at låne penge.

Du lægger et budget ved at danne dig et overblik over: 

 • Indtægter (løn, SU, boligstøtte etc.)
 • Faste udgifter (husleje, transport, abonnementer etc.)
 • Variable udgifter (mad, tøj, fornøjelser etc.)

Dertil kommer uforudsete udgifter, som typisk opstår, hvis eksempelvis ovnen står af, bilen skal til syn og lignende. Det er ofte, når sådanne regninger dumper ind af døren, at en lånebehov opstår.

Men hvis du lægger omkring 500 kroner til side hver måned som en form for buffer, kan du måske dække de uforudsete udgifter på egen hånd uden at optage et lån.

Når du har lagt et budget over dine indtægter og udgifter, kender du også dit månedlige rådighedsbeløb. Dette beløb fortæller dig, hvor mange penge du sidder med, når alle dine udgifter er betalt.

Det er ligeledes størrelsen på dette rådighedsbeløb, der er med til at afgøre, om du har råd til at betale for de månedlige afdrag, som et lån medfører.

TIP: Et godt råd er at spare det beløb, der svarer til låneafdraget, op i et stykke tid, inden du optager lånet. Så kan du se, om du kan undvære pengene, og om dit rådighedsbeløb kan dække dine faste udgifter.

Lån 18 år – Vi hjælpe dig

Gå til vores låneoversigt for at se et udvalg af de udbydere, der låner ud til 18-årige.

Vi har udviklet en effektiv sammenligningstjeneste, som hjælpe dig med at vælge og fravælge lån 18 år.

I vores låneoversigt har vi gjort det nemt for dig at filtrere lånene ud fra alder og lånebeløb, så du kun bliver præsenteret for de lån, der er relevante for dig.

Du kan desuden vælge at sortere lånene efter:

 • Mest populære lån blandt forbrugerne
 • Lånebeløbets størrelse
 • Løbetiden længde

Sådan kan du selv rangere lånelisten ud fra de kriterier, du sætter for dit lån.

På nuværende tidspunkt kan du låne op til 500.000 kroner som 18 årig. Det er dog et højt beløb, som kun kan blive bevilget til personer, der har en god og stabil indtægt.

Lån via SMS

De mest gængse lån til 18-årige er dem, der strækker sig fra 5.000 – 50.000 kroner. Her er lånebeløbet lidt mere realistisk til dig, der kun er fyldt 18 år.

Når du har sammenlignet lån til 18-årige på Pengeinfo.dk, kan du herfra tilgå de enkelte udbyders hjemmesider ved at klikke på den grønne knap “Ansøg”.

Du ansøger online via låneudbyderens hjemmeside og får hurtigt svar på din skærm, så snart du får indsendt ansøgningen.

Men før du springer ud i et online lån og sætter den endelige underskrift, bør du altid tænke dig godt. Især som 18-årig har du måske andre lånemuligheder end et online forbrugslån. Det vil måske være en bedre løsning at spørge dine forældre eller andre familiemedlemmer om et lille lån?

Glem derfor ikke din sunde fornuft – og lån kun penge online, hvis du virkelig har brug for dem og har råd til at betale beløbet tilbage.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Lån penge 18 år

Seneste nyheder